'Almanya'

Evinde 55 Bin Mermi, Birçok Silah ve El Bombası Bulunan Aşırı Sağcı “Suçsuzum” Dedi

Almanya’da terör saldırısı hazırlığındayken yakalanan aşırı sağcı Kuzey Haç grubunun lideri özel timci Marko G., hakim karşısına çıktı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da Haziran 2019’da tutuklanan “Nordkreuz’ (Kuzey Haç)” adlı aşırı sağ grubunun lideri Marko G., Schwerin Eyalet Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Silah yasasına aykırı hareket etmenin yanı sıra,  ‘Kuzey Haç’ adlı aşırı sağ grubu kurarak terör eylemi hazırlığı içerisinde olmakla suçlananan Marko G., iddiaları reddetti. Gruptakilerin ruhsatlı silah taşıdığını ddia eden Marko G., olası bir felakete karşı hazırlık yaptıklarını ileri sürdü. Marko G. il birlikte 30 kişi oldukları iddia edilen grubun diğer iki liderinin de eski bir polis memuru Jan Hendrik H. ile avukat Haik J. olduğu aktarılmıştı.

25 Bin Kişilik “Düşman Listesi” Ele Geçirildi

2017 yılında grup üyelerinin evlerine düzenlenen baskınlarda 25 bin kişilik ‘düşman listesi’ ele geçirilmişti. Listede, siyasi partilerin üst düzey yöneticilerinin, aşırı sağa karşı tavır alan siyasetçilerin yanı sıra gazetecilerin de isimleri yer alıyor. Ayrıca gruba ait evlerde 200 ceset torbası, kireç, gıda, su bidonları stokları ortaya da çıkarılmıştı. Sanık Marko G. bu stokların savcılığın iddia ettiği gibi devletin çökeceği bir gün için değil, herhangi bir felakete karşı hazırlık olduğunu ileri sürmüştü.

Ayrıca örgütün, 2004’de NSU tarafından öldürülen Mehmet Turgut adına da bir de atış yarışması düzenlediği ortaya çıkmıştı.

Kurucuları Arasında Polis ve Özel Timciler Var

2017’de ortaya çıkarılan Kuzey Haç adlı örgütünün kurucuları arasında polis ve özel timciler dikkat çekiyor.  Örgütün ele başı terörle mücadele özel harekat timi (SEK) görevlisi Marko G.’nin evinde yapılan aramada tabancalar, makineli silahlar, kör bombalar, coplar, bıçaklar ele geçirilmişti. Ayrıca evde 55 bin mermi de bulunduğu duyurulmuştu.  Önce olayla ilgili tanık olarak dinlenen Marko G. Haziran 2019’da tutuklanmıştı. (p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler