'Almanya'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Cami Ziyareti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender, Münih’te cami ziyaretinde bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier 2005 yılında hizmete açılan Penzberg Camisi‘ni ziyaret etti. Almanya’nın güneyinde Avusturya sınırına yakın bulunan Penzberg İslam Cemaati’ne ait camiye eşi Elke Büdenbender ve Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Hermann ile gelen Steinmeier, burada cami din görevlisi ve yönetiminden cami hakkında bilgi aldı.

Steinmeier: İbadet ve Gençlik Eğitiminin Almanca İcra Edilmesi Çok Güzel

Ziyaret ettiği caminin sadece dini olarak değil, sosyal anlamda da cemaate yuva işlevi gördüğünü vurgulayan Steinmeier, “Cemaat üyelerinin sadece dinen değil, aynı zamanda politik olarak da aktif olmaları çok sevindirici bir durum. Diğer taraftan ibadet ve gençlik eğitiminin aynı zamanda Almanca icra edilmesi çok güzel. Caminin mimarisinde olduğu gibi çalışmalarında da şeffaflık gösterilmesi, Müslüman olmayan diğer hemşeriler arasında saygıyla karşılanıyor. Bu gibi cami cemaatlerinin artmasının olumlu olacağı kanısındayım.”ifadelerini kulandı.

Öte yandan basına kapalı şekilde gerçekleştirilen ziyarette Cumhurbaşkanı Steinmeier’e İslam hakkında bilgi verilirken, Münih’in büyük bir camiye ihtiyacı olduğu ve bu konuda kendisinden destek istendiği aktarıldı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler