"Almanya"

Almanya’da 2019’da Aşırı Sağcı Cinayetler Gündemde Yer Etti

Almanya'nın 2019 yılındaki gündemini en çok işgal eden konular arasıda Vali Lübcke cinayeti ve Halle saldırısı gibi aşırı sağcı cinayetler yer aldı.

Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke @Facebook değişiklikler: Perspektif

Almanya‘da 2 Haziran’da Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke’in evinin bahçesinde 45 yaşındaki ırkçı Stephan Ernst tarafından tek mermiyle başından vurularak öldürüldüğünün ortaya çıkması, ülkede infiale yol açtı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bu cinayetin ardından yaptığı açıklamada, Almanya’nın aşırı sağcı terör sorunu olduğunu belirtti. Maas, İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıcının üzerinden 80 yıl geçmesine karşın ülkelerine hizmet eden siyasetçilerin hala aşırı sağcı “teröristlerin” kurbanı olduğunu vurguladı. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer de ülkenin bir temsilcisine yapılan bu saldırının alarm sinyali olduğunu belirterek, “Bu, hepimize yöneliktir.” ifadelerini kullandı.

Ülkede, 9 Ekim’de de Halle kentinde sinagoga saldırmayı planlayan fakat gerçekleştiremeyen Stephan Balliet adlı silahlı saldırgan, yoldan geçen bir kadın ile dönercide yemek yiyen bir Alman’ı öldürdü. Aşırı sağcı teröristin sinagogda katliam yapmak istediği ancak kapının kilitli olması nedeniyle bunu başaramadığı ortaya çıktı.

Almanya’da 60 Yaş Üstü Her 4 kişiden Biri Müslüman Düşmanı

Friedrich Ebert Vakfı araştırmasına göre Almanya’da 60 yaş üstü her 4 kişiden biri Müslüman, 5 kişiden biri de yabancı düşmanı. Ülkede en az 24 bin aşırı sağcı bulunduğu ve bunların içindeki şiddet yanlılarının en az 12 bin kişi olduğu açıklandı. Almanya’da haklarında tutuklama kararı bulunan 467 Neonazi de hala aranıyor.

Ülkenin en kanlı aşırı sağcı terörist örgütü olduğu ortaya çıkan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyelerinin işlediği cinayetlerde hayatını kaybedenler anısına Zwickau’da dikilen ağaç, aşırı sağcılar tarafından kesildi. Tüm yıl boyunca camilere ve başörtülülere saldırılar, geçen yıllara oranla epey artış gösterdi.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler