'Fransa'

Fransa’da Müslümanlar Seçimini Yaptı: CFCM’in Yeni Başkanı Moussaoui Oldu

Fransa'da Müslümanların oluşturduğu çatı kuruluş Fransa İslam Konseyi'nin yeni başkanı Fas kökenli Mohammed Moussaoui oldu. CFCM’in Genel Sekreterliğine de Fransa İslam Toplumu Mili Görüş Genel Sekreteri Fatih Sarıkır yürütecek.

21 Ocak 2020 admin
@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’da Müslümanların çatı kuruluşu Fransa İslam Konseyi’nin(CFCM) yeni başkanı belli oldu. Pazar günü yapılan seçimlerde 55 yaşındaki Fransa Müslümanlar Birliği (UMF) Başkanı Mohammed Moussaouii, 87 üyenin bulunduğu yöntem konseyinin 60 üyesinin oyuyla CFCM’in yeni başkanı seçildi. Moussaoui, daha önce başkanlık için adaylığını açıklayan Paris Büyük Cami(GMP) Müftüsü Chems-Eddine Hafız’ın adaylıktan çekilmesi ile tek aday olarak seçimlere katılmıştı. Moussaouii’nin yardımcılığını da Chems-Eddine Hafiz ile birlikte  DİTİB’in temsil edildiği Fransa Türk Müslümanları Koordinasyon Komitesi’nden (CCMTF) İbrahim Alci yapacak. Başkan 2 yıllığına seçilirken, Moussaoui sonrası 2022 yılında CFCM Başkanlığını Chems-Eddine Hafız, 2024 yılında ise İbrahim Alci devralacak.

CFCM’in Genel Sekreteri Fatih Sarıkır Oldu

CFCM’in Genel Sekreterliği görevine ise 10 ila 17 Kasım arasında yapılan CFCM’in delegelerinin belirlendiği seçimlerde önemli bir başarı elde eden Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu’nun (CIMG) da genel sekreterliği görevini yürüten Fatih Sarıkır seçildi. Konu ile ilgili Perspektif’e açıklamalarda bulunan Sarıkır, Genel Sekreterlik görevine 6 yıllığına seçildiğini açıkladı.  Sarıkır, yeni dönemde Müslümanların Fransa’da daha iyi temsil edilmesi için çalışacaklarını söyledi. Sarıkır, CFCM’de temsil noktasında da sıkıntılar olduğunu belirterek, daha küçük seviyedeki bazı federasyonların da temsil edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Sarıkır, CFCM’in delegelerinin belirlendiği seçimlere 1000 caminin katıldığını da hatırlatarak “Bu sayı güzel ancak tüm camilerin CFCM bünyesine katılması lazım.” dedi. Öte yandan CFCM bünyesinde oluşturulan İamların Eğitimi Komisyonu’nun başkanlığına da yine CIMG’den Ercan Yıldız’ın getirildiği kaydedildi.

Fransa‘da tmmuz ayında Ahmet Oğraş’ın ayrılması ile CFCM’e geçici olarak Paris Büyük Camii Müftüsü Dalil Boubakeur vekaletname etmişti. Yeni seçimlerde de ismi CFCM başkanlığı için gelen Boubakeur son olarak ocak ayı başında Paris Büyük Cami müftülüğünden de istifa ederek bu göreve talip olmayacağını açıklamıştı.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler