'Hollanda'

Hollanda’da “Ebedi” Kalınacak Müslüman Mezarlığı İçin Kampanya Başlatıldı

Hollanda'da Avrupa’nın en büyük Müslüman mezarlığının yapılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Hollanda’da Drenthe eyaletinin Zuidlaren belediyesinde Avrupa’nın bin 700 kişilik en büyük Müslüman mezarlığının yapılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz aylarda mezarlık için gerekli olan paranın yarısı olan 200 bin avro bağışlarla toplanarak Hollanda Müslüman Mezarlığı Vakfı’nın hesabına yatırıldı. Ancak halen gerekli miktarın toplanamadığı, paranın diğer yarısının ise 5 ay içinde toplanması gerektiği duyuruldu.

Hollanda “Ebedi” Mezarlıklar 8 Bin Avroyu Buluyor

Konu ile ilgili konuşan Hollanda Müslüman Mezarlığı Vakfı’nın Başkanı Hamed Amrino, özellikle yeni nesil Müslümanların artık Hollanda’yı anavatanları olarak benimsediklerini, bu sebeple Türkiye veya Fas gibi ülkelerde değil de Hollanda’da gömülmek istediklerini ifade etti.

Ancak Hollanda’da mezarların 10 ila 30 yıllık kiralanabilir olması, ebedi istirahatin söz konusu olduğu mezarların ücretinin ise 8 bin avroyu bulması şimdiye kadar Müslümanların yaklaşık yüzde 80’ininin köken ülkede gömülmeyi tercih etmelerine neden olmuştu. Yaşanan sıkıntılar sonrası Hollanda Müslüman Mezarlığı Vakfı, yaşadıkları ülkede gömülmek isteyen Hollandalı Müslümanların daha uygun bir bütçe ile mezarlıklarının kaldırılmadan ebediyen istirahat edebilecekleri ve İslami usullere uygun gömülebilecekleri bir mezarlık için yer ayrılması için çalışması başlatılmıştı.

Hollanda’da daha önce de Az-Raza Cami Vakfı, Müslüman mezarlığı için arsa satın almıştı. Böylelikle söz konusu mezarlığa gömülen Müslümanların mezarlarının zaman içerisinde kaldırılama zorunluluğu da ortadan kaldırılmıştı.

Hollanda’da 850.000 civarında Müslümanın yaşadığı tahmin edilmektedir.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler