'Hollanda'

Hollanda’da “Camilere Meclis Sorgusu” Başladı

Hollanda’da tartışma yaratan cami derneklerinin yöneticilerinin meclis tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından sorgulanmasına bugün başlandı.

10 Şubat 2020 admin

Hollanda‘da yurt dışından maddi yardım alan camilerin yöneticilerinin mecliste sorgulanması amacıyla kurulan komisyon, bugün çalışmalarına başladı. Hollanda İstihbarat Dairesi’nin (AIVD) Genel Müdürü D. Schoo’nun dinlenmesi ile başlayan ve 10 gün sürecek sorgu süresince birçok İslami kuruluşun temsilcisi dinlenecek.

Meclis soruşturmasında ifadelerine başvurulacak kuruluşlar arasında Hollanda Müslümanlar ve Devlet Arasında iletişim Organı (CMO) Eş Başkanı D. El Boujoufi, Al Wasatia Camisi’nin eski Başkanı ve Muhasebecisi A. Laaouej ve H. Harzi, Yeni Müslümanlar İçin Ulusal Platform Derneği Başkanı ve Mavi Cami Vakfı Başkanı J. van der Blom, Hollanda Fas Camileri Konseyi Eş Başkanı S. Bouharrou, As-Soennah Camisi’nin eski Başkanı A. Taheri ve Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Türkmen de bulunuyor.

Soruşturma Komisyonu da aralarında Tunahan Kuzu’nun da olduğu 9 milletvekilinden oluşuyor. Komisyonun 20 Şubat’a kadar çalışmalarına devam edeceği açıklandı.

Cami Dernek Temsilcileri Yemin Ederek İfade Verecekler

Geçtiğimiz yıl Hollanda Temsilciler Meclisi’nde yurt dışından finansman alan camilere yönelik meclis araştırması yapılması kararlaştırılmıştı. DENK partisi dışında bütün siyasi partiler tarafından kabul edilen önergede “özgür olmayan ülkelerden” finansman alan camilerin, mecliste oluşturulacak olan bir komisyon tarafından sözlü olarak sorgulanacakları belirlenmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • MEHMET
    2020-02-12 15:53:42

    Sefvaf oldumu sorun yok dernekler kanununa gore gonetiliyor ve hasaplari duzgun yapilirsa incelensin gelirleri ve giderleri nerden nasil nereye harcaniyor (bizde bir idare et ondan bir sey olmaz gibi bir davranis icindeyse isiniz zor gecenlerde bir cami gonetimine katildim oyelerine bilgi vermeyok sadece 3 euro gelirimiz 3 euro giderimiz var gibi bir aciklama bu boyleyse is zor)

Son Yüklenenler