'Almanya'

Almanya’da Camiyi Yakmaya Çalışan Kişiye 3 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Almanya'da IGMG'ye bağlı Hagen Ulu Cami'yi yakmak isteyen 53 yaşındaki bir kişi, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 Şubat 2020 admin
@AA değişiklikler: Perspektif

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Hagen Ulu Cami‘yi kundaklamakla suçlanan Almanın 6 ay süren davasının karar duruşması Hagen Yerel Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, bidonları ve kartonları ateşe verip camiyi yakmak isteyen 53 yaşındaki bir kişi, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

IGMG Hagen Ulu Cami Derneği Başkanı Ömer Oral, yaptığı açıklamada, “Bugünkü kararla fail 3,5 sene ceza aldı. 6 ay süren mahkeme ve birkaç duruşmadan sonra 3,5 sene ceza verilmesi bizim için sevindirici bir haber oldu. Olay ‘Cami kundaklaması’ olarak kayıtlara geçmedi ama en azından failin bulunup, mahkemeye çıkartılması, 3,5 sene ceza alması bizleri bir nebze olsun sevindirdi. 2020 yılına gerçekten zor başladık. Özellikle birkaç gün önce de Hagen’de başka bir camiye bomba ihbarı vardı, Hagen halkı olarak ve civarda yaşayan Müslümanlar olarak zor günler geçiriyoruz. İnşallah bugünkü mahkemenin sonucu İslam düşmanları ve yabancı düşmanları için caydırıcı olur.” dedi.

Gümüş: “Bu Kez Cami Saldırısının Faili Tespit Edildi”

Mahkemeyi takip eden IGMG Genel Sekreter Yardımcısı Murat Gümüş ise özellikle son yıllarda yapılan cami saldırılarında ilgili faillerin genelde tespit edilemediğini, dolayısıyla ceza almadıklarını hatırlattı. Gümüş şu ifadeleri kullandı: “Bu cami saldırısında fail tespit edildi. Kendisi mahkemeye çıkarıldı ve ceza verildi. Bu olumlu bir gelişme. Diğer tarafta düşündürücü olan bir husus da yapılan saldırının ‘camiye yapılan bir saldırı’ olarak nitelendirilmemesi en azından az önce hâkimin açıklamasında, böyle bir algı oluştu. Gerekçeli karara bakarak ancak detaylı bir şeyler söyleyebiliriz. Şu an verilen ceza bir eve, bir binaya, bir apartmana saldırı olarak değerlendiriliyor gibi duruyor, bu konuda gerekçeli karara bakmak gerekiyor. İslam düşmanlığı saikiyle yapılan bir saldırı mı diye soruluyor. Bu soru da önemli. Bununla ilgili mahkeme herhangi bir bulgu göremediğini, bulamadığını söylüyor. Fakat hâkim eğer bir bulgu arayacaksak onun da failin geçmişinde yattığını belirtti. Bunun da failin geçmişte kundaklama faaliyetlerinde bulunması olduğunu söyledi.” 

Ne Olmuştu?

Almanya’nın Hagen kentinde 25 Mayıs 2019’da Hagen Ulu Camisi’nin önündeki çöp bidonları ve kartonların ateşe verilmesi sonucu çıkan yangında camide hasar oluşmuştu. Yangın esnasında caminin üst katındaki çocuklar ve ailelerin tahliye edilmesiyle can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştı.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler