'Almanya'

Almanya’da Camilere Saldırı İddiası: “Durum Vahim ve Korku Verici”

Almanya'da siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar planlayan aşırı sağcı bir örgütün ortaya çıkması, ülkede yaşayan Müslümanları endişelendirdi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da küçük camileri seçerek burada namaz kılanlara saldırı planlayıp ülkede iç savaş çıkarmayı hedefledikleri belirlenen aşırı sağcı bir grubun ortaya çıkması ülkedeki Müslümanları endişelendirdi. Konu ile ilgili Perspektif’e değerlendirmelerde bulunan Almanya İslam Konseyi (İslamrat) Başkanı Burhan Kesici, durumun çok vahim ve korku verici olduğunu söyledi. Uzun zamandır Almanya’da Müslümanlara yönelik şiddetin arttığına değinen Kesici, siyasetçilerin İslam düşmanlığını küçümsediklerini söyledi. Aşırı sağcıların ülkede büyük tehlike oluşturduğunu savunan İslam Konseyi Başkanı, son olarak camilere saldırı hazırlığındayken yakalanan aşırı sağcı örgütün buz dağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekti. Aşırı sağcı terör örgütü ve yanlılarının sayılarının çok daha fazla olduğunu bildirdi.

“Devlet Müslümanlara Sahip Çıksın”

Burhan Kesici, camilerde güvenliğin artırılması gerektiğine de vurgu yaparken bunun için devletin İslami kuruluşlarla istişare etmesi gerektiğini söyledi. Devletin Müslümanlara sahip çıkmasının önemine de değinen İslamrat Başkanı, Almanya’da son dönemde yapılan tartışmalara dikkat çekti. Müslümanların yabancı olarak gösterildiğini, bunun da kötü sonuçlarının ortaya çıkmasına neden olduğunu aktardı. Kesici, “Artık gerçekleri görmek gerekiyor. Müslümanların Almanya’nın yararlı bir parçası olduğunun gösterilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül de, 2019’da 184 cami saldırısı gerçekleştiğine işaret ederek “Almanya’da İslam ve Müslüman düşmanlığının arttığını müşahede ediyoruz.” dedi. Gül, Alman makamlarından camilerin ve gerekiyorsa diğer mabetlerin de korunmasını ivedilikle talep ettiklerini belirtti. Alman hükümetinin bir antisemitizm sorumlusu bulunduğuna işaret eden Gül, aynı şekilde Müslüman düşmanlığına karşı da bir sorumlunun Alman hükümeti tarafından belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Camilere Saldırı Planlıyorlardı

Almanya’da siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyerek ülkede iç savaş benzeri koşullar oluşturmak amacıyla “Çetin Ceviz” (Der harte Kern) isimli aşırı sağcı terör örgütü kurdukları ve bu örgüte destek verdikleri şüphesiyle cuma günü 6 eyalette 13 evde yapılan aramalar sonucunda 12 kişi gözaltına alınmıştı. Aramalarda silah, mermi ve el yapımı patlayıcı ele geçirilmiş, şüpheliler de, cumartesi günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Federal Başsavcılık, 4 kişinin terör örgütü kurmak, 8 kişinin ise terör örgütünü desteklemekle suçlandığını açıklamıştı.

Zanlıların tutuklanmasının ardından ortaya çıkan bilgilerde, örgütün küçük camiler seçerek burada namaz kılanlara saldırı yapmayı planladığı belirtilerek, 2019 Mart’ta Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki gibi bir saldırı yaparak bu saldırılar sonucunda ülkede iç savaş çıkmasını hedeflediğine işaret edilmişti.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler