'Fransa'

Paris’te Cami Önünde Silahlı Saldırı: 1 Kişi Yaralı

Fransa’da cami önünde bekleyen bir kişi açılan silahlı saldırıda ağır yaralandı. Polis kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

9 Mart 2020 admin
@AA Değişiklikler: Perspektif

Fransa’nın başkenti Paris’in 19’uncu bölgesinde cami önünde yaşanan silahlı saldırıda 1 kişi ağır yaralandı. Fransız haber ajansı AFP’nin soruşturma kaynaklarına dayandırdığı habere göre başında kask olan bir kişi cami önünde bekleyen başka bir kişiye yönelik silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda bir kişi ayaklarından yaralandı. Silahlı saldırganın ise olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Polis “Cinayete Teşebbüs” Suçundan Soruşturma Başlattı

Soruşturma kaynaklarından Fransız medyasına yapılan açıklamada, “Kask takan bir kişi, cami önünde bekleyen başka bir kişiye yönelik silahlı saldırıda bulundu. Bir kişiyi hedef alan iç hesaplaşma üzerinde duruyoruz. Saldırının cami ile ilgisi yok.” ifadeleri kullanıldı. Paris 19’uncu Bölge Belediye Başkanı François Dagnaud da Twitter’dan yaptığı açıklamada olayın iç hesaplaşma olduğunu iddia ederken cami cemaatine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Polis Kaçan Saldırganı Arıyor

“Cinayete teşebbüs” suçundan soruşturma başlatan polis kaçan saldırganı yakalamak için soruşturma başlatı.

Ekim ayında da Fransa‘nın Bayonne kentinde 84 yaşındaki bir saldırgan camiyi kundaklamaya çalışmış daha sonrada cami önünde bekleyen iki kişiyi silahla ağır yaralamıştı. Olaydan kısa bir süre sonra polis tarafından evinin önünde yakalanarak tutuklanan zanlı geçtiğimiz hafta hapishanede hayatını kaybetmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler