'Yunanistan'

Midilli’de Sığınmacılara Hizmet Veren “One Happy Family”  Binasında Yangın Çıktı

Midilli adasında bulunan ve sığınmacılara okul ve çeşitli sosyal hizmetler veren İsviçre kökenli STK’ya ait binada yangın çıktı.

@Twitter değişiklikler Perspektif

Yunanistan’a bağlı Midilli adasında bulunan İsviçre bazlı Sivil Toplum Örgütü’nün (STK) mülteciler için çeşitli okul ve benzeri sosyal hizmetler veren toplum merkezi “One Happy Family” cumartesi günü akşam saatlerinde yandı.

Der Spiegel’in haberine göre One Happy Family toplum merkezi yaklaşık içinde 1500 sığınmacı ve göçmenin yaşadığı Kara Tepe sığınmacı kampına yakın bulunuyor. Söz konusu merkez, sığınmacılar için bir buluşma noktası niteliğindeydi. Merkezde okulun yanı sıra sığınmacıların kullanabileceği bir kütüphane, kuaför ve kafe bulunuyordu.

“Okul tamamen yandı, diğer küçük binalar ve bizim ofislerimiz de dahil.” açıklamalarında bulunan One Happy Family yetkilileri, kimsenin yaralanmadığını bildirdi. Yetkililer şu an için başka bir bilgi veremediklerini belirtti.

Yunan haber portalı “Sto Nisi” yanan birkaç binanın görüntülerinin olduğu bir video yayınladı. Yangının akşam 8 sularında çıktığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Midilli Adası’nda aşırı sağcı gruplar tarafından çeşitli şiddet eylemleri gerçekleşmişti. Bazı yerler ateşe verilmişti. Bunların yanı sıra adanın kuzeyindeki Birleşmiş Milletlere ait sığınmacı kuruluşu yanmıştı.

Cuma günü Almanya’dan adaya gelen aşırı sağcı Kimlikçilik Hareketi’ne bağlı bir kişi kafasından yaralanmıştı.

Yunan haber portalı Sto Nisi’ye göre Almanya’dan gelen bazı aşırı sağcı aktivistler de yangın sırasında toplum merkezinin bulunduğu yerdeydi. Haber portalının ifadelerine göre Kirchner ve Flesch adada gerçekleşen anti-faşist gösteri sırasında telaşlı tavırlara sahipti. Portalda, bu sebeple göstericilerin Kirchner ve Flesch’i takip ettikleri, polisin de olaya müdahale ettiği belirtiliyor.

İşviçle bazlı One Happy Center toplum merkezi Midilli Adası’nda Şubat 2017 tarihinden beri faaliyet gösteriyor. Merkez, göçmen ve sığınmacılar için eğitim ve sosyal etkinlik faaliyetleri sağlıyor. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler