'KOVID-19'

Yurtdışından Tahliye Edilen Türkler Türkiye’de Karantinaya Girecek

Almanya'dan Türkiye'ye ilk tahliye bugün gerçekleşiyor. Münih'ten hareket eden ilk uçaktaki 108 yolcu, Kovid-19 önlemleri kapsamında İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacak.

@AA değişiklikler: Perspektif

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yurt dışındaki Türk vatandaşlarının Türkiye’ye tahliyeleri sürüyor. Almanya’dan Türk Hava Yollarının (THY) gerçekleştireceği 34 seferle Türkiye’ye getirilecek 3 bin 614 vatandaştan 108’i Münih’ten İstanbul’a hareket etti. Yerel saatle 10.05’te Münih’ten hareket eden uçakta, 2’si bebek olmak üzere, 108 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) merkezi olarak açıkladığı Avrupa’dan Türkiye’ye gelmek isteyen ve Dışişleri Bakanlığına isim bildiren vatandaşlar, gün içinde Almanya’daki Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Frankfurt, Nürnberg, Köln ve Berlin’deki havalimanlarından Türkiye’ye hareket edecek. Tüm uçuşların olduğu havalimanlarında ilgili başkonsolosluk görevlileri de vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla hazır bulunuyor. Yolcular, Türkiye’ye giriş yaptıklarında İstanbul ve Kocaeli’deki yurtlarda karantinaya alınacak.

Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan İstanbul’a gelecek vatandaşların 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınacağı yurtlardaki hazırlıklar da tamamlandı. Karantina gözetim tedbirleri alınmasının ardından 9 Avrupa ülkesinden gelecek vatandaşlar için KYK Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu, KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edildi. Dün belirtilen yurtlardaki öğrencilerin geçici olarak diğer KYK yurtlarına yerleştirilmesinin ardından yurt dışından gelecek vatandaşlar için yurtlarda hazırlık yapıldı.

Avrupa Ülkelerinden Türkiye’ye Tahliyeler

Tahliyelerle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne dün itibarıyla sadece virüs hakkında 9 bini aşkın çağrı geldiğini söyledi. Bakanlığın, yurt dışındaki vatandaşlara yardım etmek için çalıştığını belirten Çavuşoğlu, “Özellikle İtalya’da biliyorsunuz öğrencilerimiz var. İtalya, sokağa çıkmayı bile yasaklamıştı. Dolayısıyla başta tüm öğrencilerimiz olmak üzere, hem Milano Başkonsolosluğu’muz hem de Roma Büyükelçiliği’miz ile Vatikan Büyükelçiliği’miz de kendilerine destek verecek, hepsine tek tek ulaşıyoruz, dertlerini dinliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’ya uçuşlar durdurulmuş, bu ülkelere dün akşam itibarıyla İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, İsviçre, İrlanda ve Suudi Arabistan da eklenmişti. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler