'Koronavirüs'

Kovid-19 Nedeniyle Toplam 33 Türk Hayatını Kaybetti

Çok sayıda ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında, Avrupa'da bugüne kadar toplam 33 Türk vatandaşı da yaşamını yitirdi.

Güncel verilere göre, Kovid-19 nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Avrupa’da, 11 bine yakın kişi hayatını kaybettiTürklerin yoğunlukla yaşadığı Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Avusturya, İsviçre ve Belçika’da da virüs kaynaklı ölümler yaşandı.

En Genç Ölüm Avusturya’da

Avusturya’nın Linz kentinde, yaklaşık 14 yıldır böbrek ve şeker hastalıkları nedeniyle tedavi gören 28 yaşındaki Y.A, geçen pazar günü virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Fransa’da 5-24 Mart tarihlerinde koronavirüs nedeniyle 60 yaş üstünde 11 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Bu kişilerin, Paris ve Strazburg bölgelerinde ikamet ettikleri belirtildi. Daha önce de Kovid19’dan 64 yaşındaki bir Türk vatandaşının ve 6 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Fransa’da yaşamını yitiren toplam vatandaş sayısı 18 oldu. İsviçre’de Kovid-19 nedeniyle şimdiye kadar iki kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerin Çoğu İleri Yaşlarda

Almanya’da Kovid19 nedeniyle 3 Türk hayatını kaybetti. Yerel makamlardan alınan bilgiye göre Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 81 yaşındaki F.A, 80 yaşındaki R.Y. ve 81 yaşındaki M.P. koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Virüsün Hollanda’da görüldüğü 27 Şubat’tan bu yana 6 Türk öldü. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, 66 yaşındaki N.Y, 82 yaşındaki S.A. ve 71 yaşındaki Ş.Ş.Ş’nin virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve definlerin bu ülkede yapılacağını söyledi. Dişli ayrıca, Kovid19 nedeniyle vefat eden 70 yaşındaki A.K, 80 yaşındaki H.Ç. ve 69 yaşındaki Y.H’nin cenazelerinin de Türkiye’ye gönderileceği bilgisini paylaştı.

Belçika’da Türk kökenli 2 kişi Kovid19 nedeniyle hayatını kaybetti. Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika Bölge Başkanı Basir Hamarat, Flaman bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Erzincanlı bir vatandaşın hastanede Kovid19‘dan hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan, Belçika’nın Genk şehrinde yaşayan 74 yaşındaki İ. O’nun da Kovid19 nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Belçika’da ikamet eden ve ismi açıklanmayan bir Türk vatandaşının daha virüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan H.E, koronavirüs nedeniyle geçen hafta hayatını kaybetti. 55 yaşındaki H.E’nin astım hastası olduğu belirtildi. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler