'Kovid-19'

İngiltere’de Koronovirüsle Mücadelede Yeni Dönem

İngiltere koronavirüs salgını çerçevesinde alınan ekonomik tedbirler kapsamında serbest meslek sahiplerine üç ay boyunca ayda 2 bin 500 sterline kadar maaş desteği verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak telekonferans yoluyla düzenlendiği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oluşan ekonomik koşullarda gelirini kaybeden, zarar eden serbest meslek sahiplerinin 2 bin 500 sterline kadar aylık kazançlarının devlet tarafından karşılanmasına karar verildiğini açıkladı. Sunak, gelecek üç aylık süreci kapsaması planlanan ödemenin haziran ayının başlarında tek seferde ve toplu olarak yapılmasının planlandığını belirtti.

Başlangıçta toplumsal bağışıklık kazanılması için Kovid-19’un kontrollü bir şekilde yayılması stratejisini izleyen İngiliz hükûmeti, vaka sayısının hızla artması ve eleştirilerin ardından bu politikasından dönmüştü. Bu kapsamda hem ekonomik paket hem de sağlık tedbirleri açısından salgınla mücadeleye gecikmeli başlayan İngiltere, 330 milyar sterlinlik ekonomik paket açıklamıştı.

Kovid-19 Salgını İngiliz Siyasetini De Etkiledi

Ülkede hızla yayılmakta olan koronavirüs epidemisi İngiliz siyasetindeki kilit isimleri de etkiledi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Johnson, Twitter hesabından yayımladığı video mesajında, son 24 saatte hafif belirtiler göstermeye başladığını, bunun üzerine yapılan Kovid-19 tesitinin pozitif çıktığını söyledi. Kendisini karantinaya aldığını belirten Johnson, hükûmet işlerini bundan böyle video konferans yoluyla yürüteceğini kaydetti.

Johnson’ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Hancock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hafif koronavirüs semptomları gösteriyordum. Tıbbi tavsiye üzerine test yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı. Gelecek perşembe gününe kadar kendimi evde tecrit edeceğim.” dedi. İngiltere’de önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles’a Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı dün 422’den 465’e yükseldi. Vaka sayısı 1.452 artarak 9 bin 529 olurken, iyileşenlerin sayısı 135’e çıktı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler