'Kovid-19'

Almanya’da Aşırı Sağcıdan “Koronalı” Mektup

Almanya’nın Hamburg eyaletinde bir Türk’e aşırı sağcılar tarafından mektup gönderildi. Mektupta, “Ben koronalıyım, bu mektuba öksürdüm. Yavaşça ölün ve Almanya’yı Almanlara bırakın.” ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’nın Hamburg eyaletinde bir Türk’e Nazi sloganlarıyla dolu bir mektup gönderildi. İsminin yayımlanmasını istemeyen kişinin posta kutusuna atılan mektupta, mektubu gönderen kişinin Kovid-19 ile enfekte olduğu, ölmeden önce de hastalığı yabancılara bulaştırarak Almanya’daki yabancı nüfusu azaltmak istediği şeklindeki ifadeler var.

Zarfı açan kişinin ölmesine yönelik temennilerle devam eden mektupta, Nazilerin sıkça kullandığı ifadeler ve Adolf Hitler’e övgüler de yer alıyor. Mektubu alan kişinin polise başvurduğu, soruşturmaların ise devam ettiği biliniyor.

 Kuzey Almanya İslam Toplumu Kurumsal İletişim Başkanı olan Sacit Dizman, Perspektif’e yaptığı açıklamada mektubun “bireysel bir saldırı” olduğunu düşündüğünü ancak, taklitçilerin olma ihtimalini göz ardı etmemek gerektiğini belirtti. Ayrıca, söz konusu olaya maruz kalan kişinin konuyu hemen polise intikal ettirmiş olmasının örnek bir davranış olduğunu belirtti. Dizman sözlerine şöyle devam etti: “Kovid-19 gerçek bir tehlike. Son günlerde Almanya sokaklarında yaşlı insanları korkutmak amaçlı yüzlerine öksürüp gülen gençler olduğu gibi, ırkçıların da Müslümanlara yönelik çeşitli eylemleri olabilir. Bu tarz olayları asla hafife almamak ve polise hemen bildirmek gerekiyor. Öte yandan cami cemiyetlerimiz ve Müslüman toplumu posta kutularında özellikle yollayıcısı belli olmayan, garip mektup zarfları görmeleri durumunda da temkinli davrandıklarını biliyoruz.”

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Kadir kapıcı
    2020-03-30 21:28:26

    türk işçiler sayesinde kalkindi Almanya

Son Yüklenenler