Almanya’da Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdiği röportajda, salgının henüz başında bulunduklarını belirtti. Salgının ciddiye alınmasını gerektiğine vurgu yapan Wieler, uygulanan tedbirlerin sonucunu, ancak 14 gün tamamlandıktan sonra görebileceklerine dikkati çekti. Wieler, virüsün, henüz aşısının ya da doğrudan tedavisinin olmadığını hatırlatarak, “En yararlı araç şimdilik sosyal mesafe.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Kovid-19'un Ekonomik Etkileriyle Nasıl Mücadele Ediyor?
Karantina uygulamasının, salgının yayılmasını engellemek için daha önce de denenmiş geleneksel bir yöntem olduğunun altını çizen Wieler, “Hastaneleri mümkün olduğunca en iyi şekilde hazırlamamız lazım. Yoğun bakım yatak kapasitesinin en az iki katına çıkarılması gerek. Mümkünse daha fazla.” ifadelerini kullandı.
Wieler, İtalya ve İspanya’daki durumun Almanya‘da da yaşanıp yaşanamayacağına ilişkin bir soruya da “Hasta sayısının, solunum cihazı sayısını geçme ihtimali var. Kapasitemizin yetersiz kalabileceğini hesaba katmamız lazım.” cevabını verdi. Alman İstatistik Dairesinin verilerine göre ülkede yoğun bakım yatak sayısı 28 bin.
Vefat Eden Türklerin Sayısı 12’ye Yükseldi
Almanya‘da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 541’e yükseldi. Yerel makamlardan edinilen bilgiye göre, dün itibariyle Türk vatandaşı 5 erkek, virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Söz konusu kişilerin bazılarının eş ve çocuklarında da virüse rastlandığı öğrenildi. Bu ölümlerin ardından Almanya‘da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 12’ye yükseldi. (AA)
0 Adet Yorum Var
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.