'Müslüman Karşıtlığı'

Almanya’da Müslümanlara Bir Sene İçinde 871 Saldırı Gerçekleşti

Almanya'da geçtiğimiz sene Müslümanlara ve camilere yönelik gerçekleşen saldırı sayısının 871 olduğu tespit edildi.

Alman resmî kurumları tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere karşı 871 saldırı gerçekleştiği kaydedildi. Saldırılara dair veriler, Federal Sol Parti Milletvekili ve partinin İç Politika Sözcüsü Ulla Jelpke’nin sorusu üzerine Federal Almanya hükûmeti tarafından açıklandı. Jelpke, bu veriye resmî daireler tarafından 10 ile 90 arasında yeni ihbar daha ekleneceğini düşünüyor.

Açıklanan raporda saldırı sayılarının yanı sıra iki kişinin İslam düşmanlığı motifiyle öldürüldüğü bildiriliyor. Halle şehrinde sinagoga düzenlenen suikast esnasında bir dönercide bulunan iki kişi vurulmuştu.

Müslüman Karşıtlığı Şiddetli Bir Biçimde Artıyor

2019 yılında Müslüman karşıtı saldırılar sonucunda 33 Müslüman yaralandı. Verilere göre saldırıların sayısı 2017’den beri sabit durumda.

2017 yılında İslam düşmanlığı ve Müslüman karşıtı suçların ülke çapındaki sayısı 1075 iken, 2018 senesinde düzenlenen saldırı sayısı 813’tü. Buna karşın yaralanan kişi sayısı 32’den 54’e yükselmişti.

Federal hükûmet, geç kayıtlar sebebiyle nihai rakamların daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor. Yetkililer neredeyse işlenen tüm suçlarda, faillerin aşırı sağcı olduğunu varsayıyor.

İşlenen suçlar büyük ölçüde tehdit mektupları, hakaretler, maddi hasarlar ve halkı kışkırtma suçları. Bakanlık, zararın miktarı hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Ulla Jelpke, Müslümanlara karşı artan şiddeti “Müslümanlara karşı nefret kendini şiddetli saldırılar, tehditler ve hakaretler şeklinde göstermeye devam ediyor.” sözleriyle ifade etti.

Hanau ve Halle olaylarından sonra polisin aşırı sağcı terör ile mücadelesinin arttırılmasına rağmen uyarıların sona ermesinin mümkün olmadığına dair ifadelerde bulunan politikacı Jelpke Yeni Osnabrück Gazetesi’ne (Neue Osnabrücker Zeitung) “Ne yazık ki etrafta hâlâ böyle saatli bombaların bulunduğunu hesaba katmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Cami Saldırıları: Ülke Çapında İlk Bildirim Merkezi Online

Temmuz 2019’dan bu yana maruz kalınan veya şahitlik edilen cami saldırılarını bir merkeze bildirmek mümkün. Fair International Derneği’nin (Federation against Injustice and Racism e.V) bir projesi olan “Brandeilig” inisiyatifi, camilere karşı gerçekleştirilen saldırıları kayıt altına alıyor. (is)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler