'Avusturya'

IGGÖ’den Müslüman Topluma “Camilerimizi Kurtarın” Çağrısı

Avusturya İslam Cemaati ülkede koronavirüs krizi nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren camilerin desteklenmesi amacıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında toplu ibadetlerin iptal olması nedeniyle gelirlerinin büyük bir kısmını kaybeden ve mali açıdan zor günler yaşayan camilere destek için bir bağış kampanyası başlattı.

IGGÖ’nün “Rettetunseremoscheen” (camilerimizi kurtarın) sloganıyla başlattığı kampanya duyurusunda camilerin pandemi kapsamında alınan tedbirlerden büyük ölçüde etkilendiğine dikkat çekildi. Cemaatle ibadetlerin ve cuma namazlarının iptal edilmesi ile büyük gelir kaybına uğrayan camilerin kiralarını, kredi taksitlerini, imam ve cami personelinin maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldikleri belirtildi.

Açıklamada camilerin ekonomik bir yıkımın eşiğinde olduklarına işaret edilirken, “Bu nedenle Avusturya İslam Cemaati, Müslüman toplumu bağışlarıyla bizden önceki nesillerin büyük zorluklarla ve kısmen kendi elleriyle inşa ettikleri camilerin ayakta kalmasını sağlamak ve böylece onları kapanmaktan kurtarmaya çağırıyor” dendi.

İhtiyaç Sahibi Ailelere De Yardım Edilecek

Kampanyadan elde edilecek gelirle aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin de yardımına koşacaklarını belirten IGGÖ, korona krizi nedeniyle birçok insanın başa çıkamayacakları zorluklarla karşılaştığına dikkat çekti. Kendileri veya aile fertlerinin hastalanması, işten çıkarılma veya işlerinin bozulması nedeniyle pek çok insanın kiralarını ve faturalarını ödeyemeyecek, günlük gıda masraflarını karşılayamayacak durumda oldukları belirtildi. Toplanan bağışlarla bu durumdaki insanlara da destek olunmasının amaçlandığı aktarıldı.

IGGÖ son olarak, “Şimdi Müslüman toplumun her zamankinden daha çok birlik ve dayanışma göstermesi gerekiyor. Bağışlarınızla Avusturya’da İslami hayatın korunması ve garanti altına alınmasına yardım edin.” diyerek Müslüman toplumu kampanyaya destek olmaya çağırdı.

“Camileri Desteklemek Sosyal Sorumluluğumuz”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) de camilere destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattıklarını duyurdu. IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri konu ile ilgili yaptığı açıklamada, camilerin normal zamanlardaki faaliyetlerini yerine getirememesi sebebiyle, kira, borç ve genel giderleri karşılamada zorluk yaşayabileceklerini dile getirdi. “Vakit camilere destek olma vakti” diyen İleri, “Müslümanlar olarak değerlerimizin korunmasında en önemli toplumsal görevi üstlenmiş olan camilerimizin yaşatılması gerekir. Toplumsal varlığımızın sembolü camileri desteklemek sosyal sorumluluğumuzdur.” şeklinde konuştu.

Daha önce Almanya İslam Konseyi (Islamrat) Başkanı Burhan Kesici de yaptığı bir açıklama ile koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan toplanma yasağı nedeniyle toplu ibadetlere ara verilen camilerdeki gelir kaybına dikkat çekmişti. Camilerdeki günlük ibadetlerin ve tüm diğer etkinliklerin iptal olması nedeniyle birçok caminin maddi açıdan sıkıntılı bir döneme girdiğini aktaran Kesici, federal hükûmeti ve eyaletleri camilere destek olmaya çağırmıştı. (mk)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler