'İngiltere'

AB’den İngiltere’ye Hukuki Süreç

Avrupa Birliği (AB), serbest dolaşım hakkıyla ilgili kurallara uymadığı gerekçesiyle İngiltere'ye karşı hukuki süreç başlattı.

Fotoğraf: Shutterstock

AB Komisyonu, İngiltere‘ye birlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle resmî tebligat gönderildiğini açıkladı. İngiltere’deki mevzuatların serbest dolaşım hakkına sahip AB vatandaşlarının kapsamını sınırlandırdığına dikkat çeken açıklamada, İngiltere’de bu alanda alınan idari kararlara itiraz imkanlarının da kısıtlı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, AB vatandaşlarının ve aile üyelerinin serbest dolaşımı ile ilgili kurallara uymadığı gerekçesiyle İngiltere’ye yönelik hukuki sürecin başlatıldığına dikkat çekildi.

İngiltere Geçiş Döneminde AB Mevzuatına Tabi

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu uygulamalar nedeniyle İngiltere’nin AB vatandaşlarının serbest dolaşım özgürlüğü, işçilerin serbest dolaşım özgürlüğü ve yerleşme özgürlüğü hakkındaki kuralları ihlal ettiği belirtildi.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasına rağmen hâlen ayrılık anlaşmasında belirlenen geçiş sürecinde bulunduğunun anımsatıldığı açıklamada, bu süreçte İngiltere’nin AB mevzuatını uygulamakla yükümlü olduğu ifade edildi. İngiltere’nin söz konusu alanlardaki eksiklikleri 4 ay içerisinde düzeltmesi gerektiğine işaret edildi.

İngiltere 2016’da yapılan Brexit referandumunda yüzde 48’e karşı yüzde 52 ile Birlikten Çıkma kararı almıştı. İngiltere ile AB arasında varılan Brexit anlaşmasına göre, ülke 31 Aralık 2020’ye kadar fiilen birliğin üyesi kalacak, ancak siyasi karar mekanizmalarında yer almayacak. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler