'Kovid-19'

Belçika Birlik Ülkelerine Sınırlarını Açmaya Hazırlanıyor

Belçika İçişleri Bakanı Pieter de Crem, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere sınırları açmayı planladıklarını açıkladı.

Fotoğraf: Shutterstock

Flamanca yayın yapan VTM Nieuws haber sitesine konuşan Belçika İçişleri Bakanı Pieter de Crem, Almanya gibi ülkesinin de en geç 15 Haziran’da sınır kontrollerine son vermeye hazırlandığını kaydetti. De Crem, bu gelişmenin mevcut yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında azalma eğiliminin devam etmesine bağlı olduğunu aktardı. 

Açıklamasında uluslararası ulaşım ve seyahatin önünün açılması için ise henüz erken olduğuna işaret eden de Crem, “Virüsün kontrol altına alındığından emin olmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu. 

De Crem, Belçikalıların yaz tatili için Fransa‘ya gidip gidemeyeceğine ilişkin ise bu kararın aynı zamanda Paris yönetimine bağlı olduğunu, her ülkenin kendi iç güvenlik ve kamu sağlığını güvence altına almakla sorumlu olduğunu ifade etti. 

Tedbirler Aşama Aşama Gevşetiliyor

İlk Kovid-19 vakasını 4 Şubat’ta tespit eden Belçika, 13 Mart’ta Kovid-19’la mücadele bağlamında tecrit politikaları uygulamaya başladı. Ülke genelinde kısıtlamalar 4 Mayıs’ta gevşetilmeye başlandı. Tüm mağazaların açılmasının ardından 18 Mayıs’ta okullar, müzeler ve hayvanat bahçeleri gibi yerlerin açılmasına karar verildi. 

Sahadaki durumun uygun olması halinde ise 8 Haziran’dan sonra tüm restoran, kafe ve mağazaların açılması öngörülüyor. Festivaller ve toplu etkinlikler ise 31 Ağustos’a kadar yasak olacak.

Ülkede normalleşmenin, test sayısı ve maske kullanımı artırılarak yapılması planlanırken, süreç için ön koşul olarak hastanede tedavi altına alınan vaka sayılarının düşük olması gerekiyor.

Belçika‘da, bugün itibarıyla Kovid-19 salgınında vaka sayısı 54 bin 288 olurken, ölü sayısı ise 8 bin 903 olarak kayıtlara geçti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler