'Almanya'

Almanya’da Polis ve Orduya Aşırı Sağ ve Irkçılık Konularında Eğitim

Alman İnsan Hakları Enstitüsü geçtiğimiz günlerde Almanya’da polis ve asker adaylarına verilen siyasal eğitimlerde aşırı sağ ve ırkçılık konularına yer verilmesi gerektiğini belirtti.

© Joerg Huettenhoelscher @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’da polislik ve askerlik (Alm. “Bundeswehr”) eğitimi döneminde adaylar çeşitli konularda dersler alıyorlar. Siyaset dersi de bunlardan biri. Geçtiğimiz günlerde Alman İnsan Hakları Enstitüsü (DIMR) tarafından yapılan basın açıklamasında, polis ve asker adaylarının eğitim müfredatlarına aşırı sağ ve ırkçılık konuşlarının da eklenmesi gerektiği vurgulandı.

İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Beate Rudolf, “Asker ve polisi siyasi partilerin görüş ve fikirlerinin anayasa ve demokrasi ile örtüşüp örtüşmediği yönünde bilgilendirmek devletin görevleri arasında yer alıyor” ifadelerinde bulundu. Rudolf, bu derslerde aşırı sağcı ve ırkçı pozisyonların eleştirel açıdan ele alınması gerektiğini vurguladı. Hangi parti olduğu fark etmeksizin, demokrasiye aykırı bir tutum ve davranışa sahip olduğu takdirde partinin isminin eğitimde geçmesi, söz konusu tutum ve davranışın polis ve asker adayları arasında tartışılması Rudolf’e göre kaçınılmaz.

“Polis ve Ordu İçinde Aşırı Sağcı ve Irkçı Kişilerin Önüne Geçilmeli”

Enstitü çalışanlarından Hendrik Cremer, özellikle son zamanlarda Alman polisi ve ordusu içinde aşırı sağcı ve ırkçı kişilerin çoğalmasının önüne geçebilmek için bu durumun önem arz ettiğini ifade ediyor. Bu bağlamda eğitmenlerin, aşırı sağcı ve ırkçı eğilimler içeren AfD Partisine yönelik eleştirilerinde çekinmemeleri öneriliyor.

Birçok eğitmenin tereddüt etmesine karşılık, siyasal eğitimde herhangi bir partiyi eleştirmenin, Alman Anayasası’ndaki tarafsızlık ilkesine aykırı olmadığı da basın açıklamasında dikkat çekilen noktalar arasında. İnsan Hakları Enstitüsünün polis ve ordu için siyasal eğitime yönelik yayınlamış olduğu bilgilendirmeler, bu kritik siyasal konuları ele alıp eğitmenlere bu yönde destek sağlamayı amaçlıyor. (eby)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler