'Saldırı'

İngiltere’de Genç Müslüman Kadın Vurularak Öldürüldü

İngiltere‘nin Blackburn kentinde, 19 yaşındaki Aya Hachem vurularak öldürüldü. Polis şüpheli tetikçiyi yakalamak için soruşturma başlattı.

18 Mayıs 2020 admin
İngiltere Saldırı @AA değişiklikler: Perspektif

İngiltere‘de 17 Mayıs’ta Aya Hachem isimli genç Müslüman kadın, evinin yakınlarındaki bir markette alışveriş yaparken arabadan ateş eden bir saldırgan tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıyla ilintili olduğu düşünülen araba ve saldırgan aranıyor.

Öldürülen Aya Hachem, Salford Üniversitesi’nde hukuk okuyordu ve ikinci yılını daha yeni tamamlamıştı. Arkadaşları tarafından zeki ve nazik olarak tanımlanan genç Müslüman kadın Nisan 2014’ten bu yana Children’s Society adlı dernekte görev alıyordu. Hayır kurumlarında aktif olan ve gönüllü çalışmalarda bulunan Hachem çalışmaları için ödüller kazanmıştı.

Aya Hachem İçin Adalet

Ortada cinayet ile alakalı henüz olası bir neden bilinmezken polis Hachem’in ölümünü bir terör olayı olarak değerlendirmediğini bildirdi. Hachem Mart 2019’da Manchester kentinde bıçaklanarak öldürülen 17 yasındaki Yusuf Makki’yle aile dostuydu. “Yusuf için Adalet” (Justice for Yousef) kampanyasının sosyal medya hesabında evinin hemen yakınlarında öldürülen Hachem için üzüntü duyulduğu ifade edildi. Yusuf Makki’yi öldüren saldırgan da hâlâ yakalanabilmiş değil. (ey)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler