"ALMANYA"

Almanya Seyahat Yasaklarını Kaldırıyor: Türkiye Listede Yok

Almanya'da 31 ülke ile seyahat yasağının 15 Haziran'dan itibaren kalkacağı açıklandı. Seyahat yasağının kalkacağı ülkeler listesi arasında Türkiye yok.

27 Mayıs 2020 admin
Almanya Seyahat Uyarısı, Fotoğraf: Shutterstock.com

Sosyal kuralları yavaş yavaş gevşeten Berlin yönetiminin Haziran ortasından itibaren 31 ülkeyle seyahat yasağı ve uyarısını kaldıracağı belli oldu. Almanya’nın resmi haber ajansı dpa’nın haberine göre Almanya’nın seyahat uyarısını Avrupa Birliği (AB)’ne üye ülkelerin yanı sıra 4 ülkede daha kaldırılacağı belirtildi.

Alman bakanlar ve yetkililer bir araya gelerek Almanya’nın 26 AB üyesinin yanı sıra Birleşik Krallık, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein’la da yasakların kalkmasını görüşecek. Kısıtlamanın kaldırılması söz konusu olan ülkeler arasında almanların en sık tatil yaptıkları ülke arasında olan Türkiye yok.

Sosyal Mesafe Kuralları Gevşetiliyor

Mart ayından beri sıkı önlemler alan Almanya başbakanı Angela Merkel, eyaletlerin yönetimlerinin baskısı altında kaldığını yazan Almanya’nın çok okunan tabloid BILD gazetesi, sosyal mesafe kurallarının gevşetileceğini yazdı. Habere göre 10 kişiden az insanın bir araya gelebileceği belirtilirken evlerdeki ziyaretçi sayısının da ev sahibinin inisiyatifine kaldığı belirtildi.

Seyahat Uyarısı Yerine Seyahat Bilgilendirmesi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında yaptıkları seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracaklarını söylemişti. Maas, yaptığı basın açıklamasında, Kovid-19 ile ilgili son gelişmelerin olumlu olduğunu ve bu nedenle yeni kararlar alma arefesinde olduklarını belirtmişti.

Seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi yapacaklarını belirten Maas, “Dünya çapında aldığımız seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracağız. Onun yerine seyahat bilgilendirmesi vereceğiz. Vatandaşlarımızın hangi ülkeye gidilebileceği, tatilin nerede mümkün olduğu ve ilgili ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda bilgilendirme yapacağız.” ifadesini kullanmıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler