'Almanya'

Baden-Württemberg Eyaletinde “İmparatorluk Vatandaşları”na Baskın

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde Alman anayasasını reddeden aşırı sağcı ‘’imparatorluk vatandaşları’’ örgütü üyelerine yapılan baskında yüzlerce silah bulundu.

Fotoğraf: Shutterstock, FooTToo

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde Federal Kriminal Dairesi polisleri aşırı sağcı 34 şüphelinin 25 konutuna 27 Mayıs tarihinde baskın düzenledi. Polisler baskında birçok silah, uyuşturucu ve sahte evrak ele geçirdi. Karlsruhe ve Stuttgart savcıları “imparatorluk vatandaşları” (Alm. “Reichsbürger”) olarak nitelendirilen 34 kişiyi diğer şeylerin yanı sıra, belge sahteciliği ve maddi zarar verme ile suçluyorlar.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, bahsi geçen aşırı sağcı kişilerin pasaport, sürücü belgesi ve vatandaşlık belgelerini tahrif ettiklerini iddia etti. Ayrıca bu kişiler devleti inkâr eden içerikleri toplu olarak yetkililere faks yoluyla göndermekten suçlanıyorlar.

Baskında 1000 Bıçak ve Baltalar Ele Geçirildi

Polisler baskın sırasında büyük miktarda amfetamin ve esrar buldu. Baskın yapılan 25 konuttan birinde ise komple esrar dikim alanı keşfedildi. Bunun yanı sıra yetkililer, palalar, çelik mermiler, tabancalar, ateşli silah mühimmatı ve teleskopik görüşe sahip bir tatar yayı da dâhil olmak üzere bir dizi silah ele geçirdiler. Zanlılardan birinde 200 bıçak, 190 balta ve 520 çakı bulundu.

Baskın yapılan konutlarda sözde “imparatorluk vatandaşları”nın evrakları da ele geçirildi. Dökümanlar arasında boş evrakların yanı sıra uydurma belgelerin oluşturulması için kabartma ve etiketleme cihazları bulundu. Yetkililer 10.000 gümüş şilin de dâhil olmak üzere büyük miktarlarda nakit bulduklarını bildirdi.

Sanıklar Arasında Örgütün Liderleri De Var

Sanıklar, sözde “Baden Cumhuriyeti” ve “Özgür Halk Devleti Württemberg” ve çatı örgütü “Alman İmparatorluğu Devletler Birliği’nin” önde gelen üyeleri ve liderlerinden oluşuyor. Baskınların Karlsruhe, Konstanz, Mannheim, Offenburg, Reutingen ve Ulm kentlerinde olduğu ve baskınlara özel timin de katıldığı 450 kişilik ekiplerin görev aldığı kaydedildi.

Almanya’de Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) tarafından izlenen aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Alm. “Reichsbürger”) örgütü, Almanya Federal Cumhuriyeti’ni ve hukuk devletini tanımamaları ile biliniyor. Almanya genelinde üyesi olan örgütün küçük gruplar hâlinde internet üzerinden organize olduğu biliniyor. Ellerinde çok sayıda silah olduğu belirtilen “Reichsbürger” üyelerinin özellikle Alman güvenlik güçlerine karşı eylem yaptığı ifade ediliyor. Almanya Federal Savcılığı, bu oluşuma yönelik terör örgütü kurma şüphesiyle soruşturma yürüttüğünü bildirmişti. (eh)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler