'Müslümanlara Karşı Düşmanlık'

Almanya’da Polis, Müslümanlara Yönelik Saldırıyı Önledi

Bir online sohbet platformundaki yazışmasında Müslümanları öldüreceğini açıklayan fail, ihbar üzerine yakalandı. Polise göre siyasi bir motif söz konusu değil.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hildesheim şehrinde geçtiğimiz cumartesi gecesi polis, Müslümanları öldürmek istediğini ifade eden bir adamı tutukladı. Polis, Interchat adlı bir sohbet programında açıklamaya şahit olan bir tanığın yaptığı uyarı doğrultusunda ciddi bir saldırıyı önledi. Tanığın ifade ettiğine göre, fail ciddi bir saldırı gerçekleştireceğini açıklamıştı. 

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Celle Başsavcılığı’nın IslamiQ’e yaptığı açıklamada, online sohbet platformu üzerinde karşılaşan iki kişi arasında geçen yazışmada, zanlının olayı polise bildiren tanığa sohbet esnasında dindar insanları öldürmek istediğinden bahsettiği aktarıldı. Yazışmanın devamında failin, Müslümanların ölümüne sebep olacak bir saldırı yapmak istediğini tekrarladığı belirtiliyor. Olayla ilgili polisin yaptığı yazılı açıklamada ise zanlının bu açıklamasının tanığa tamamıyla gerçekçi göründüğü, bu yüzden de tanığın yaşadığı Hagen şehrinde polise giderek olayı bildirdiği bilgisi yer alıyor.

Zanlı olayı soruşturan Hagen Emniyet Müdürlüğü tarafından kısa süre sonra Hildesheim’da yakalanarak tutukladı. 

“Siyasi Bir Motif Yok”

Emniyet güçlerince failin Hildesheim’daki evinde yapılan aramada kanıt bulduğunu ancak bunu daha detaylı araştıracağı bildirdi. Gece 02:00 civarında evi basılan faili ise zihinsel sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle doktora götürdü. Emniyet güçleri ellerindeki mevcut veriler doğrultusunda failin bu davranışının zihinsel sorunlarından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Yetkililere göre olayın siyasi bir yönü olma ihtimali ise şimdilik söz konusu değil. 

Müslümanlar Hedefte

Cuma akşamı Hessen eyaletinde polis, camilere karşı olası bir tehdit uyarısından dolayı güvenlik güçlerini arttırmıştı. Ayrıca eyaletteki Müslüman toplum uyarılıp, ibadet ve etkinlik yapılmaması tavsiyesinde bulunulmuştu. Hildesheim Savcılığı sözcüsüne göre, bu tehdit uyarısı ile Hildesheim’da tutuklanan fail arasında bir bağlantı bulunmuyor. (kz)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler