'Koronavirüs Pandemisi'

Almanya’da Yeni Korona Paketi: Çocuk Başına 300 Avro Ödenecek

Almanya’da Hristiyan Birlik Partileri ile SPD koronavirüs krizini aşmak için 130 milyar Avro’luk pakette anlaştı. Pakette çocuklu ailelere çocuk başına tek seferlik olmak üzere 300 Avro ödenmesi de yer alıyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’da koalisyon partileri CDU/CSU ve SPD 130 milyar Avro’luk paket hakkında uzlaşma sağladı. 2020 ve 2021 yılları için geçerli olacak konjünktür paketi ile ailelerin, yerel yönetimlerin ve şirketlerin finansal açıdan desteklenmesi öngörülüyor. Pakette ayrıca elektrik ücretinde kolaylıklar ve katma değer vergisinin indirilmesi de yer alıyor. Almanya Şansölyesi Angela Merkel söz konusu ekonomik paketi korona krizinden çıkış için “iyi bir temel taş” olarak nitelendirdi. Katma değer vergisinin indirilmesinin talebi arttıracağını ve sosyal açıdan adalet sağlayacağını belirten Merkel, 130 milyarlık paketin 120 milyarının federal bütçeden karşılanacağını ifade etti. Bu giderlerin karşılanması için Almanya yeni borçlanmaya gidecek.

Çocuk Başına 300 Avro Ödeme

Konjünktür paketi kapsamında ailelerin devletten bir defaya mahsus olmak üzere 300 Avro alması planlanıyor. Aileler bu ödemeyi aylık çocuk parasıyla birlikte bir kerelik alacaklar. Ödemenin önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi planlanıyor. “Çocuk Bonusu” (Alm. “Kinderbonus”) olarak isimlendirilen ödeme için ailelerin gelirleri ise belirleyici olmayacak. VdK Sosyal Derneği, “çocuk bonusu” uygulamasına ise eleştiri yöneltiyor. Rheinische Post’a konuşan Dernek Başkanı Verena Bentele’ye göre ailelere 300 Avro ödemesi, ancak fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yapıldığı takdirde bir anlam ifade edebilir: “Eğer devletin çocuk bonusu ödemesi kumbaralara ya da kenara atılacaksa, konjünktür paketinin amacı da gerçekleşmemiş olacak. Ayrıca finansal sorunlar çekenlere de 300 Avro bir etki etmeyecek.”

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler