'Almanya'

Alman Yarbayın Aşırı Sağcı Şahsa Sempati Duyduğu İddia Edildi

Alman Ordusu'nun sosyal medya hesaplarından ve tanıtımından sorumlu Yarbay Marcel B.’nin aşırı sağa ilgisi olduğu iddia edildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Yarbay Marcel B., Alman Ordusu’nun tüm sosyal medya hesaplarından sorumlu kişi. Birçok kez Almanya Savunma Bakanlığındaki ofisinde kamera önüne geçen ve tanıtım filmlerinde oynayan yarbay, siyasilerle ve müsteşarlarla da yakın ilişkilere sahip. Alman Ordusuna yeni gençlerin de katılmasını amaçlayarak tanıtım filmleri çeken yarbay, Alman Birliklerinin kamuoyuna nasıl tanıtılacağına karar veriyor.

ARD Gazetesi’nin “Panorama” ekibinin yapmış olduğu araştırmalara göre Yarbay Marcel B.’nin Instagram’da “incredible bramboska” isimli bir aşırı sağcıya sempati duyduğu ifade ediliyor. “Incredible bramboska” kullanıcı isimli şahıs, “Kimlikçilik Hareketi” (Alm: “Identiäre Bewegung”) olarak adlandırılan ve Anayasayı Koruma Dairesi tarafından da gözlenen bir örgüte açıkça bağlılığını belirtiyor. Ayrıca yarbayın sosyal medyada takip ettiği bu şahıs, kendini Kimlikçilik Hareketi’nin kurucusu olarak gördüğünü ifade ediyor ve şahsın, bu örgütün yüksek kademelerindeki yetkilileriyle de ilişkileri olduğu biliniyor.

Aşırı Sağcı Yayınlara Destek

Macel B.’nin “Incredible bramboska” isimli kullanıcının  Instagram’da paylaştığı ve içinde Kimlikçilik Hareketi’nin savaş kavramlarından “Defend Europe” (Türkçe: Avrupa’yı Savun) kitabının olduğu bir fotoğrafı beğendiği görülüyor. Yarbayın, “incredible bramboska” ile yıllardır Instagram’da bağlantılı olduğu biliniyor. Şahsın, zaman zaman aşırı sağcı bir yayınevi olan Antaios’un kitaplarını paylaştığı ve reklamını yaptığı iddia ediliyor. Söz konusu fotoğrafları ve “incredible bramboska”nın diğer aşırı sağcı içerikli paylaşımlarını yıllardır beğenen yarbayın, Alman Ordusu’nun sosyal medya ve basın ilişkileri yetkilisi olarak örnek teşkil etmesi gerektiği vurgulanırken, yarbayın söz konusu aşırı sağcı şahsın paylaşımlarını beğenmesi gündeme oturdu.

Yarbay: “Büyük Bir Hataydı”

Federal Savunma Bakanlığının olayla alakalı soruşturma başlatması sonrasında açıklamalarda bulunan Yarbay Marcel B., “Yeterince dikkatli değildim ve sosyal medya hesabımda ekli olan kişilerin paylaştığı içeriklerde bir sıkıntı olmadığını düşündüm.” dedi. Yarbay, Kimlikçilik Hareketi ile bir bağlantısının olmadığını ve Instagram’da “incredible bramboska” isimli şahsı gerçekte hiç görmediğini söyledi. Yarbay, bu kişinin aşırı sağ eğilimli olduğunu fark etmediğini söylese de kamuoyu ve bazı vekiller bu açıklamalardan tatmin olmadı. Yarbay hakkındaki soruşturmalar ise hâlâ sürüyor. (ala)

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler