'Fransa'

Paris Adliyesinde Tutuklulara Kötü Muamele Yapıldığı İddiası

Paris Adliyesinin bodrum katındaki hücrelerde, polislerin 1000'den fazla zanlıya iki yıl boyunca kötü muamele yapıp ırkçı hareketlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Cineberg / Shutterstock.com

Streetpress internet sitesinin bir polis memurunun itirafına dayandırdığı haberde, 20 kadar polisin Paris Adliyesinin bodrum katındaki hücrelerde tutulan zanlılara kötü muamele yaptığı aktarıldı.

İtirafçı polis memuru, tutukluların ırkçı ve cinsiyetçi hakaret ve aşağılamalara maruz kaldığı, yemek, su ve tıbbi yardımdan mahrum bırakıldığını, bazı polislerin de zanlıların küçük elektronik eşyaları ve paralarını çaldığını öne sürdü.

Haberde söz konusu adliye binasında 120 hücrenin gözetiminden sorumlu olan 200 polis memurunun görev yaptığı bilgisine yer verildi. Suçlamalar bunlardan 20’sini kapsarken, binden fazla tutuklunun 2 yıldan beri kötü muamele gördüğü iddia ediliyor.

Şikayetler Sonuçsuz Kalmıştı

Haberin itirafçı polis memurunun ifadelerinin yanı sıra internet sitesinin kendi yaptığı araştırmalar ve yüzlerce dahili belgeye dayandırıldığı vurgulandı. Haberde ayrıca pek çok vakanın polise bildirilmesine rağmen şikayetlerin hiçbir sonuç vermediği belirtildi.

Paris Bölgesi Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada vakaların soruşturulduğu ve meselenin üzerine “kararlılıkla” gidildiği bildirildi. Buna göre eylül ayında bir polis memurunun disiplin kuruluna sevk edileceği, 5 polis memuruna ise uyarı cezası verileceğini açıkladı.

Fransa’da Polise Yönelik Soruşturmalarda Artış

Son yıllarda sıklıkla polis şiddeti ve ırkçı polis vakaları ile gündeme gelen Fransa’da, Ulusal Polis Soruşturma Biriminin (IGPN) 2019’da yürüttüğü soruşturmaların bir önceki yıla göre artış gösterdiği açıklandı.

IGPN’in yayımladığı raporda, birimin 2019 yılında 1460 soruşturma yürüttüğü, bunlardan 868’inin polis şiddetine ilişkin olduğu belirtildi. Bu bir önceki yıla göre polis memurlarına yönelik yürütülen soruşturmaların yüzde 23,7 arttığı anlamına geliyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler