"Fransa"

Fransa’da Polise Yönelik Soruşturmalarda Artış

Fransa'da Ulusal Polis Soruşturma Biriminin (IGPN) 2019'da yürüttüğü soruşturmalar bir önceki yıla göre yüzde 23,7 arttı.

Fotoğraf: pixinoo / Shutterstock.com

Fransa’da Ulusal Polis Soruşturma Biriminin (IGPN) yayımladığı raporda, birimin 2019 yılında 1460 soruşturma yürüttüğü, bunlardan 868’inin polis şiddetine ilişkin olduğu belirtildi. IGPN’in geçen yıl bir önceki yıla göre yürüttüğü soruşturmaların yüzde 23,7 arttığı, bunun gösterilerin sayısının ve şiddet olayların yükselmesinden kaynaklandığı kaydedildi.

Sarı Yeleklilere Şiddet

Ulusal Polis Soruşturma Biriminin yürüttüğü soruşturmaların 399’unun ise sarı yeleklilerin gösterileri hakkında olduğu ifade edildi. IGPN Direktörü Brigitte Juillien, yaptığı açıklamada, bugün 12 kadar polisin yargılanabileceğini söyledi. Sarı yeleklilerin gösterileri 17 Kasım 2018’de başlamıştı. Eylemler başladığından bu yana polisin müdahalesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi gözünü kaybetti, 5 kişinin eli koptu ve yaklaşık 500 kişi yaralandı.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, geçen yıl yaptığı açıklamada, eylemlerde polisin müdahalesi sonucu 4 kişinin gözünden ağır yaralandığını itiraf etmişti.

Polisin, sarı yeleklilerin eylemlerinde uyguladığı şiddet ülkede tartışma konusu olmuştu.

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler