"Almanya"

Almanya’da Müslümanları Öldürmeyi Planlayan Bir Kişi Tutuklandı

Almanya’nın Hildesheim kentinde çok sayıda Müslümanı öldürmeyi hedefleyen bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

Fotoğraf: @Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hildesheim kentinde Müslümanlara saldırmayı planlayan bir kişi tutuklandı. Celle Başsavcılığından yapılan açıklamada, dünya çapında yankı uyandırmak amacıyla çok sayıda kişinin öleceği bir saldırı yapma düşüncesini taşıyan 21 yaşındaki şüphelinin tutuklandığı belirtildi. Şüphelinin internet üzerinden yaptığı bir sohbet sırasında 2019’da Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde camilere yönelik saldırıyı örnek aldığını ifade ettiği aktarılan açıklamada, “Hedefi Müslümanları öldürmekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Evinde Silahlar Bulundu

Şüphelinin evinde aramalar da yapıldığına işaret edilen açıklamada, evde aşırı sağcı içerikli veri taşıyıcıları ve saldırı için kullanılmak üzere temin edilen silahların ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, Celle Başsavcılığının talebi üzerine şüphelinin Lüneburg Eyalet Mahkemesince tutuklandığı belirtildi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da Cuma namazı esnasında 29 yaşındaki aşırı sağcı Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler