"AB seyahat"

Almanya Seyahat Uyarısını 14 Eylül’e Kadar Uzattı

Almanya, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında yaptığı uluslararası "seyahat uyarısını" Avrupa Birliği dışındaki ülkeler için 14 Eylül’e kadar uzattı.

Fotoğraf: Shutterstock / ronstik

Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında yaptığı uluslararası “seyahat uyarısını” Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkeler için 14 Eylül’e kadar uzattı. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, bugün yapılan Bakanlar Kurulunda, AB ülkeleri, İngiltere ve Schengen ülkeleri hariç diğer ülkeler için 31 Ağustos’a kadar geçerli olan “seyahat uyarısının” 14 Eylül’e kadar uzatılması kararının aldığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse de, salgınla ilgili tahminler yapmanın zor olduğunu ifade ederek, ülkede yaz tatil döneminin bittiği eylül ortasında durumun yeniden değerlendirileceği bilgisini paylaştı. Sasse, birçok ülkede vaka sayılarının yeniden arttığını gözlemlediklerini ve Almanya’nın Avrupa’daki bazı bölgeler için de seyahat uyarısı yaptığını vurguladı.

Gelişmelere Göre Seyahat Uyarıları Yeniden Kaldırılabilir

Geçmişte olduğu gibi salgının gelişiminin sürekli izlendiğini dile getiren Sasse, gelişmelere göre bazı ülkeler veya bölgeler için seyahat uyarılarının yeniden kaldırılabileceğini kaydetti.

Almanya, mart ayında yaptığı uluslararası “seyahat uyarısını” en sonra 10 Haziran’da ağustos sonuna kadar uzatmıştı. Almanya Kovid-19 salgını sebebiyle Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını Muğla, Aydın, İzmir ve Antalya için kaldırmış, AB’de yer alan Fransa, Belçika, Romanya ve Hırvatistan’daki bazı bölgelere ve İspanya’ya vakaların artması sebebiyle yeniden seyahat uyarısında bulunmuştu.

Almanya’ya Dönenlere Artık Ücretsiz Korona Testi Yapılmayacak

Daha önce Almanya Federal ve Eyalet Sağlık Bakanlarının ortak bir şekilde aldıkları kararda, tatil sezonunun bitiminden sonra Almanya’ya giriş yapacak olan tatilciler için korona testinin (PCR) ücretsiz olmayacağı duyurulmuştu. Bununla beraber riskli bölgelerden dönen tatilciler için uygulanan test zorunluluğun kalkacağı söylenmişti.

Riskli bölgelerden dönenler için 14 günlük zorunlu karantina uygulaması planlanıyor. Türkiye’nin de içinde olduğu “riskli” bölge olarak ilan edilen ülkelerden dönen tatilciler kaldıkları yerdeki sağlık departmanına haber edecek ve 14 günlük bir karantinaya girme durumunda kalacak. Döndükten 5 gün sonra yapılan ve negatif çıkan bir korona testi ile karantinadan erken çıkma durumu söz konusu olabilecek.

Şu anki uygulamaya göre, riskli bölgelerden dönen tatilciler 48 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu ile Almanya’ya girebiliyor veya ülkeye girdikten 72 saat içinde ücretsiz test yaptırabiliyor. Negatif bir sonuç, karantina gereksinimini ortadan kaldırıyor.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler