'ABD'

Gözaltındaki Göçmen Kadınların Rızaları Dışında Rahimleri Alınıyor İddiası

ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan Irwin ilçesinde özel olarak işletilen bir göçmen gözaltı merkezinde, göçmen kadınlara rızaları dışında jinekolojik ameliyatlar yapıldığı iddia edildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

ABD medyasına yansıyan ve merkezde çalışan bir hemşirenin ihbar dilekçesine dayandırılan haberlerde, “LaSalle Islahevleri” adlı özel bir firmaya ait Irwin İlçe Gözaltı Merkezinde (Irwin County Detention Center), göçmen kadınlar üzerinde rızaları olmadan ameliyatlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberlerde, tesiste görev yapan siyahi hemşire Dawn Wooten’in ihbar dilekçesinde, gözaltındaki birkaç göçmen kadının rızaları veya bilgileri olmadan Irwin Hastanesine kaldırılarak rahimlerinin alındığı bilgisine yer verildiği, dilekçeye bir hastanın ifadesinin de eklendiği kaydedildi.

Hemşire Wooten, Latin Amerikalı çok sayıda göçmen kadının operasyonla rahimlerinin alındığını ve kadınların buna hiçbir anlam veremediğini sözlerine ekledi. Ayrıca gözaltı merkezinde Kovid-19 salgınına yönelik alınması gereken tedbirlerin de ihmal edildiğini, hastalık semptomu gösteren tutuklulara da test yapılmadığını aktardı.

Açıklamaları nedeniyle hedef hâline geldiğini belirten Wooten, “insanlık dışı” bir sistemin parçası olmaktansa “her zaman hedef hâline gelmeyi tercih edeceğini” açıkladı.

“İddialar Soruşturulacak”

Irwin Hastanesinden haberlere yönelik herhangi bir açıklama gelmezken, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) Sağlık Hizmetleri Birliğinin Direktörü Dr. Ada Rivera, iddiaların tam ve bağımsız bir şekilde soruşturulacağını açıkladı. Rivera’nın açıklamasında, “ICE, gözaltına alınanların deneysel tıbbi prosedürler için kullanıldığı şeklindeki imalara şiddetle itiraz ediyor.” ifadesine yer verildi.

Çıkan haberler üzerine, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de dahil 170’den fazla Kongre üyesi söz konusu iddiaların acilen soruşturulması çağrısında bulundu. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler