'Aşırı Sağ'

Almanya’da Güvenlik Birimlerinde 350’den Fazla Aşırı Sağ Şüpheli Vaka Belirlendi

Almanya'daki güvenlik birimleri içinde son 3 yılda 350'den fazla aşırı sağ kaynaklı şüpheli vaka tespit edildiği bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Welt am Sonntag gazetesinin ülkede iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) gizli raporuna dayandırdığı haberinde, güvenlik birimlerinde çalışanlar arasında 2017 yılının ocak ayından bu yılın mart ayına kadar 350’den fazla aşırı sağcı şüpheli vakanın kayda geçtiği ifade edildi.

BfV’nin ülkedeki diğer istihbarat birimleri ve emniyetten aldığı vaka sayılarını derlediği ve üzerinde analiz çalışması başlattığı belirtilen haberde, şüpheli vakaların soruşturulmaya devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Haberde ayrıca, Almanya’da son dönemde Hessen, Kuzey Ren Vestfalya ve Mecklenburg Vorpommern eyaletlerindeki emniyet çalışanları içinde ortaya çıkan aşırı sağcı vakaların ise söz konusu raporda yer almadığı vurgulandı.

Güvenlik Birimlerindeki Aşırı Sağ Sorunu

Almanya’da emniyet teşkilatındaki aşırı sağ ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yakın zamanda Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanlığının yayımladığı rapora göre, 4’ü bakanlık bünyesinde, 31’i ise Essen emniyet teşkilatında olmak üzere aşırı sağcı olduğundan şüphelenilen 104 emniyet mensubu tespit edilmişti. Aşırı sağcılık şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 71 polis hakkında yürütülen soruşturma henüz sonuçlanmadı. Karara bağlanan 29 dava sonucunda ise 8 polise disiplin cezası verilmişti. Diğer davalarda ise isnat edilen suçlar ispatlanamamış ya da davalar zaman aşımına uğramıştı.

Geçen hafta Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde WhatsApp’taki sohbet gruplarında ırkçı paylaşımlarda bulunan 29 polisin açığa alındığı açıklanmış, daha sonra bir memurun daha bu suça ortak olduğu tespit edilmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler