'Brüksel Bölgesi'

Belçika’da Koronavirüs Tedbirleri Nedeniyle İbadete Kapatılması Planlanan Camiler Açık Kalacak

Belçika’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki büyük artış üzerine alınan önlemler kapsamında Brüksel bölgesinde bulunan camiler günlük ibadete kapatılacaktı. Karardan geri adım atılarak, bölgedeki camilerin bazı düzenlemelerle birlikte günlük ibadete açık kalacağı aktarıldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Belçika’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki büyük artış üzerine, federal hükûmetin aldığı önlemlerin yanı sıra bölgesel hükûmetler de yeni tedbirler aldı. Brüksel Bölge Hükûmeti Başbakanı Rudi Vervoort’un, bölgenin 19 belediye başkanıyla toplantısının ardından aldığı tedbirler ibadethanelerdeki işleyişi de kapsayan bazı ağır kısıtlamaları beraberinde getiriyordu.

Bu karara göre 26 Ekim 2020 tarihinden itibaren Brüksel bölgesindeki camiler ibadete kapalı olacaktı. Tedbirlerle ilgili yeniden düzenlemeye gidildi ve bu düzenlemeyle birlikte Brüksel bölgesindeki camiler daha önce duyurulanın aksine, günlük ibadetler için açık kalmaya devam edecek. Camilerde her 10 metre kareye bir kişi düşecek şekilde, sosyal mesafe kuralına uyularak ve toplamda 100 kişiyi aşmayacak bir biçimde ibadetler gerçekleştirebilecek. Öte yandan Brüksel bölgesinde camiler cuma namazları için açık olmayacak.

Cenaze törenleri ise en fazla 15 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Dinî nikahlar en fazla 5 kişinin huzurunda gerçekleşirken nikaha yalnızca gelin, damat, iki şahit ve din görevlisi katılabilecek.

Flaman Bölgesi ve Valon Bölgesi için ise durum değişmedi. Daha önce duyurulan maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen, kişisel malzeme kullanımı, seccade vb. önlemlere uygun olarak camiler, 5 vakit namazlar ve Cuma namazı için halka açık kalacak. Yeni kurallar 26 Kasım 2020 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak ve 19 Kasım’a kadar devam edecek. (P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler