'Fransa'

Fransa’daki Saldırıya Tepkiler: “Bu Alçakça Saldırı İnancımıza Ters”

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Müslüman cemaatler saldırıyı sert bir dille kınadı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Fransa’nın Nice kentinde bulunan Notre-Dame Kilisesi’nin içinde ve yakınlarında bıçaklı bir saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Yetkililer saldırıda en az üç kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin herşeyin bunun bir “terör” eylemi olduğuna işaret ettiğini belirtti. Estrosi, saldırganın polis tarafından vurularak yaralandığını ve gözaltında tutulduğunu aktardı. Saldırganın kimliğine ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından Bakanlıkta saldırıya ilişkin bir “kriz toplantısı” düzenlendiğini aktardı. Fransa Terörle Mücadele Savcılığının da saldırıya ilişkin soruşturma başlattığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un olay yerine gideceği ifade edildi. Ulusal Meclis’te saldırıda yaşamını yitirenler için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu.

CFCM: “Mevlid Kutlamalarını Erteleyelim”

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Mohammed Moussaoui, kuruluşun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi yakınlarında düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Moussaoui, “Kurbanlar ve yakınlarıyla dayanışma ve yas göstergesi olarak Fransa‘daki Müslümanları, Mevlit kutlamalarını iptal etmeye çağırıyorum.” ifadesini kullandı.

IGMG: “Saldırı Değerlerimizi Hedef Aldı”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş da saldırının ardından bir basın açıklaması yaparak eylemi kınadı. Altaş, “Fransa’daki menfur saldırı bizleri derinden yaralamıştır. Bu saldırı bizim inancımızla asla ve asla bağdaşmamaktadır.” dedi.

Saldırının herkese karşı gerçekleştirilmiştir olduğunu ve en sert şekilde telin edilmesi gerektiğini vurgulayan Altaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun gibi alçakça saldırılar bizim inancımızla ve ideallerimizle taban tabana zıttır. Saldırgan bu eylemiyle toplumun tamamını, toplumsal barışı, ailelerimizi ve dostlarımızı, değerlerimizi ve de inançlarımızı hedef almıştır. Fransa halkının yanındayız. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah onların acılarını dindirsin, yardımcıları olsun.” (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler