"Almanya"

KRM: “Camilerimiz Koronavirüsle Mücadelede Mükemmel Çalıştı”

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle getirilen yeni kısıtlamalara rağmen, camilerin ibadete açık kalmaya devam edecek olması vesilesiyle Müslümanlar Koordinasyon Kurulu cami cemaatlerine teşekkür etti.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’da yeni alınan Kovid-19 tedbirleri gereği 2 Kasım’dan itibaren kamusal hayata pek çok kısıtlama getiriliyor. Ancak camiler ve diğer dini cemaatlerin ibadethaneleri açık kalmaya devam edecek.

Kararın açıklanması sonrası Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) cami cemaatlerine koronavirüsle mücadelede gösterdikleri kararlılık için teşekkür ederek, tavsiyelere uymaya devam edilmesini hatırlattı. KRM sözcüsü Burhan Kesici, “Bu yıl korona salgını ile mücadelede gösterdikleri mükemmel çalışmalar için tüm cami yönetim kurulu üyelerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kesici, Almanya’da tek bir caminin bile koronavirüsün yayıldığı bir “yayılma noktası” haline gelmemesinin öncelikle camilere ve cami cemaatlerinin “üstün disipline” borçlu olunduğunu vurguladı. Başbakan Angela Merkel ile geçen hafta yaptıkları görüşmede, Merkel’in dinî toplulukların korona krizinde sergilediği kararlı yaklaşıma özellikle övgüde bulunduğunu aktaran Kesici, “Biz de bu övgüyü cemiyetlerimize iletmek istiyoruz.” dedi. 

Tedbir Kılavuzuna Uymaya Devam Edilmeli

Kesici, sonbaharın gelmesi ve ilan edilen ikinci dalga ile birlikte bu zorluğun üstesinden de birlikte gelmeyi umduklarını belirterek, bilhassa etkili tedbirlerin uygulanmasının önemine ve tedbirler kılavuzuna dikkat çekti.

Almanya’da Kovid-19 önlemleri çerçevesinde 2020 mart ortasından itibaren camilerde ibadetlere ara verilmişti. Hükûmet, salgının yayılma hızının yavaşlamasıyla Kovid-19 önlemlerini gevşeterek mayıs başında ibadethanelerin koşullu olarak yeniden açılabileceğine onay vermişti. KRM toplumu ve Müslümanları camilerin yeniden açılması için alınan tedbirler hakkında bilgilendirmek ve cami cemaatlerine yol göstermek amacıyla,

cami cemaatleri, bakanlıklar, sağlık otoriteleri ve uzmanlarla birlikte 16 maddelik bir plan içeren çok dilli bir rehber hazırlamıştı.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler