'Almanya'

Muradiye Camii’ne Üçüncü Kez Hakaret İçerikli Mektup Gönderildi

Duisburg şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Muradiye Camii'ne, üçüncü kez hakaret içerikli ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Duisburg şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Muradiye Camii’ne İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı bir mektup gönderildi. Camiye daha önce iki kez daha hakaret içerikli mektuplar gönderilmişti.

DİTİB Muradiye Camii’ne Münih’ten posta yoluyla ulaşan mektubun gönderici ismi ve adresinin sahte olduğu tahmin ediliyor. DİTİB Muradiye Camii dernek başkanı Ramazan Ceylan dün (10 Kasım tarihinde) 16 sularında posta kutusundan aldığı mektubu, yerel emniyetle paylaştı. Camilerine gönderilen mektubu yerel yetkililerle paylaştıklarını söyleyen Ceylan, yaşanılan pandemi sürecinde hakaret içerikli mektubun cami derneklerine üçüncü kez gönderilmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

2020 yılında camilerine muhtevası aynı üç mektubun gönderildiğini belirten Ceylan, “Camia olarak bunları hak etmiyoruz. Bulunduğumuz şehirlerde toplumsal ve sosyal sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerimizi yürütüyor ve topluma katkı sunmaya çalışıyoruz. Bundan önce gönderilen mektupların failleri bulunamamıştı, inşallah bu mektubun faili yada failleri bulunur diye temenni ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler