'Cami Saldırıları'

Hollanda’da Amsterdam Ayasofya Camisi’ne Saldırı Düzenlendi

Hollanda Milli Görüş Federasyonuna (MGNN) bağlı olan Amsterdam Ayasofya Westermoskee Camisi'ne saldırıda bulunuldu. Salgırgan kaldırım taşıyla caminin camını kırdı.

Bu gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğrayan Hollanda Amsterdam Ayasofya Westermoskee Camii

Hollanda’da artan cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan ve Milli Görüş Federasyonuna (MGNN) bağlı olan Ayasofya Westermoskee Camisi’ne saldırıda bulunuldu.

Ayasofya Camisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Cırık, yaptığı açıklamada, dün gece caminin camlarının parke taşlarıyla kırıldığını söyledi. Cırık, “Saldırgan dün gece yatsı namazından sonra gelmiş. Özellikle kış aylarında havanın erken kararmasından faydalanan saldırgan yüzünün kolayca görülmemesi için elbiseleriyle kamufle etmiş.” dedi.

Kamera görüntülerini polisle paylaşacaklarını belirten Cırık, gün içinde gerekli soruşturmanın yapılması için suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

“Caminin Güvenliği Artırılsın”

Daha önce Federasyona bağlı diğer camilerde benzer saldırılar olduğunu belirten Cırık, endişeli olduklarını belirterek Amsterdam Belediyesinden caminin güvenliğinin ve çevresindeki sokak lambalarının artırılması talebinde bulunduklarını kaydetti.

Kuzey Hollanda Millî Görüş Federasyonu Teşkilatlanma Başkanı Ahmet Duran saldırıyla ilgili “Bugün Amsterdam’ın incisi olan Ayasofya Westermoskee Camimize kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından camlarına kaldırım taşı atılarak saldırı olmuştur. Son dönemlerde artan saldırılar sebebiyle Müslümanlar olarak güvenlikten endişe etmekteyiz. Yetkililerin ibadethanelerimizle ilgili ek güvenlik tedbirleri almalarını bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Hollanda’da son dönemlerde artan saldırılar da endişe verici. Son 3 günde Utrecht şehrinde kilise ve sinagoga da saldırılmıştı. Hollanda Diyanet Vakfı Ulu Camii 13 Aralık’ta İslamofobik saldırının hedefi olmuştu. (AA/c)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler