'HOLLANDA'

Hollanda Hava Yoluyla Gelenlere Negatif Koronavirüs Testi Zorunluluğu Getirdi

Hollanda'ya “yüksek riskli bölge” ilan edilen ülkelerden hava yolu ile yapılacak girişlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi zorunluluğu getirildi.

Fotoğraf: Shutterstock / Marcel Rommens

Hollanda Hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yayılımının engellenmesi amacıyla 29 Aralık’tan itibaren hava yoluyla “yüksek riskli” ülkelerden Hollanda’ya gelecek yolculara “negatif koronavirüs test” sonucu ibraz etme yükümlülüğü getirdi. Hollanda hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Hollandalılar dahil, havayoluyla ülkeye gelecek tüm yolculara en geç 72 saat önce yapılan ve koronavirüs testinin negatif olduğunu gösteren belgeyi göstermeleri durumunda seyahatlerine izin verileceği bildirildi. Açıklamada, “yüksek riskli” ülkelerden gelen yolcuların belgelerinin sınırlarda ve uçuşlardan önce kontrol edileceği kaydedildi.

Negatif test sonucunun karantina şartını ortadan kaldırmadığı belirtilen açıklamada test sonucu negatif olmasına rağmen ülkeye giriş yapan tüm yolcuların 10 günlük karantinaya girmeleri istendi. Kovid-19’un daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesi sebebiyle negatif test ile seyahat kuralı İngiltere ve Güney Afrika’dan gelen yolculara bugün itibarıyla uygulanmaya başlamıştı. Hollanda hükümeti 29 Aralık itibarıyla negatif test ile seyahat kuralını risk grubunda bulunan tüm ülkelerden gelecek yolcuları kapsayacak şekilde genişletmiş oldu.

Hollanda’da Kovid-19 Önlemleri

14 Aralık’ta Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ulusa sesleniş konuşmasında, okullar, tüm pazar ve mağazaların 19 Ocak’a kadar kapatıldığını açıklamıştı. Rutte, 14 Ekim’de yürürlüğe giren “kısmi karantina” uygulamasının vaka sayılarının düşürülmesi için yeterli olmadığını, son dönemde günlük yeni vakaların arttığını, Kovid-19 kaynaklı ölü sayılarının da yükseldiğini ifade etmişti.

Bu nedenle acil harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Rutte, alınan karantina tedbirlerinin bu geceden itibaren uygulanacağını ve günlük 8 binleri aşan vaka sayısının hızlı şekilde düşürülmesinin hedeflendiğini kaydetmişti.

Almanya’da PCR Testi Zorunluluğu Ağustos’ta Başlamıştı

Almanya’ya riskli bölge ilan edilen ülkelerden yapılacak girişlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi zorunluluğunun 8 Ağustos 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirilmişti. Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “riskli bölge” ilan edilen ülkelerden Almanya’ya girişlerde Kovid-19 testi zorunluluğunun başlayacağını söylemişti.

Test zorunluluğunun, bireysel özgürlüğe bir müdahale olduğunu kabul ettiğini belirten Spahn, ancak bunun makul bir müdahale olduğunu savunmuştu. Spahn, “Özgürlük, en azından benim özgürlük kavramım, ‘her zaman yalnız kendim için özgürlük’ demek değildir. Özgürlük, her zaman başkalarına karşı sorumlulukla başlar.” görüşünü dile getirmişti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler