"Almanya"

Almanya’da Camiye Irkçı İçerikli Tehdit Mektubu Gönderildi

Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Waechtersbach DİTİB Merkez Camisi’ne gamalı haç işareti ve ırkçı ifadelerin bulunduğu tehdit içerikli bir mektup gönderildi.

Görsel: Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Waechtersbach beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisi’ne gamalı haç işareti ve ırkçı ifadelerin bulunduğu tehdit içerikli bir mektup gönderildi. Wächtersbach DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Hakan Akbulut’un verdiği bilgiye göre 29 Aralık 2020 tarihinde camiye posta yoluyla isimsiz bir mektup gönderildiğine ve kendisinin posta kutusunu akşam saat 17.00 sıralarında açtığını ifade etti.

Akbulut’un yaptığı açıklamada, bugün posta yoluyla gönderilen ve üzerinde gönderici bilgilerinin bulunmadığı bir mektup aldıklarını söyledi. Akbulut, mektupta gamalı haç işareti ve ırkçı ifadelerin yer aldığını aktardı. Tehdit içerikli bir mesajla karşılaştıklarını ifade eden Akbulut, bunun demokrasi ve insan hakları ilkelerine uymadığını ifade etti. Akbulut, “Düşmanlıklar üzerine kurulu bir sistem hiç kimsenin fayda görebileceği bir sistem olamaz.” dedi. Mektubu gönderen kişi ya da kişileri kınayan Akbulut, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.

Duisburg Şehrinde 10 Mektup Gönderilmişti

Duisburg Merkez Camii 11 Ararlık 2020 tarihinde hakaret içerikli bir mektup aldı. “Prinz Eugen Gruppe” nin kısaltması olduğu bilinen “PEG” imzalı mektup, polise ihbar edilmişti. O gün sahte isim ve adresle Münih kentinden posta yoluyla gönderilen üç sayfalık mektupta, İslam dinine ve Müslümanlara yönelik hakaret içeren ifadelerin yanı sıra çeşitli gazete kupürleri ve görseller de yer almıştı. Duisburg DİTİB Merkez Camisi Dernek Başkanı Yusuf Aydın, camilerine gönderilen İslamofobik içerikli mektubun emniyet teşkilatına bildirildiğini söylemişti.

Salgın sürecinde, yaklaşık bir yıl içinde camilerine 10 İslamofobik ve tehdit içerikli mektup gönderildiğini belirten Aydın, cami derneği olarak bulundukları şehre toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinciyle olumlu katkı yapmalarına rağmen bu tür olayların kendilerini çok üzdüğünü dile getirmişti. Aydın, mektubu gönderenlerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini talep etti. Duisburg polisinin konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirilmişti. (AA/P)

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler