'Cami Saldırısı'

Almanya’da Yeni Yılın İlk Saatlerinde Cami Saldırısı Gerçekleştirildi

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Sontheim beldesinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Fatih Camii, 1 Ocak gecesi sabaha karşı saldırıya uğradı.

DİTİB’e bağlı Sontheim Fatih Camii yeni yılın ilk saatlerinde saldırıya uğradı. Sabah saat 4:20’de gerçekleştirilen saldırıda, saldırgan cami önünde duran ahşap bankla kadınlara ayrılmış olan bölümün camını kırdı.

Caminin bitişiğindeki lojmanda ikamet eden ve saldırıya bizzat şahit olan Fatih Camii İmam Hatibi Turhan Demirel yaşanılanları Perspektif’e şöyle anlattı: İlk önce kapının açılmak için zorlandığını duydum. Kapıyı açabilseydi saldırgan zaten direk benimle karşılaşacaktı. Kapıyı açamayınca caminin önünde duran oturakla kadınlar bölümünün camını kırmış. Ben durumu hemen cami başkanımıza bildirdim. Güvenlik için dışarıya çıkmamamı rica etti. Birkaç dakika sonra camdan dışarıya baktığımda ise kimse yoktu.”

Cami Başkanı Ali Özdemir ise saldırı haberini alır almaz önce polisi haberdar ettiğini, sonra da hemen camiye hareket ettiğini söyledi. Olay yerine intikal eden polisler saldırıyla ilgili tutanak tuttu.

Cami önünde bulunan kardaki bisiklet izinden saldırganın camiye bisikletiyle ulaştığı ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin tek kişi olabileceği sanılıyor.

Sontheim Fatih Camii geçtiğimiz aralık ayında da benzer bir saldırıya uğramıştı. Gece yarısı cami duvarlarına sprey boyayla haç çizip yazılar yazan fail veya failler, cami tabelasını da karalamıştı. (P)

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler