'Kovid-19'

Almanya’da Salgın Tedbirleri Ocak Ayının Sonuna Uzatıldı

Almanya genelinde salgın yüzünden gerçekleşen kapanma ocak ayının sonuna uzatıldı. Kreş, anaokulu ve okullar ocak ayının sonuna kadar kapalı olacak. İrtibat ve hareket kısıtlamaları gerçekleşecek.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının bugün yaptığı toplantıda 10 Ocak’ta sona erecek salgın tedbirlerinin 31 Ocak’a uzatılmasına karar verildi. Almanya’da yeni vakalardaki artış hızının düşürülmesi amacıyla 16 Aralık’ta bir dizi tedbir alınmıştı. 

Yeni kararlara göre okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek ve anaokulu ile kreşlerde acil bakım imkânı haricinde çocuk bakımı gerçekleşmeyecek. Daha önce en fazla beş kişi olmak üzere iki haneden insanların bir araya gelmesine izin verilirken, yeni düzenlemelere göre bir hane halkı üyeleri ile başka bir haneden tek bir kişinin buluşması mümkün olacak. 

Enfeksiyonun yayılma hızının 200 üzerine çıktığı bölgelerde kişinin ikamet ettiği yerden 15 km’lik bir alan dışına çıkamaması şeklindeki bir düzenleme de hayata geçirilecek.  

Almanya’da Salgın Nedeniyle Ölenlerin Sayısı Artıyor

Ülkede yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bini aştı. Bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, Almanya’da son 24 saatte 11 bin 897 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 1 milyon 787 bin 410’a ulaştı. Son 24 saatte 944 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 35 bin 518’e, iyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 424 bin 700’e çıktı.

Öte yandan, yoğun bakımda Kovid-19 kaynaklı 5 bin 678 hastanın tedavisinin sürdüğü, bunlardan 3 bin 181’inin solunum cihazına bağlı olduğu açıklandı. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler