'Kimlik Nesli'

Fransa’da Kimlik Nesli Hareketi’ne Yönelik Soruşturma Başlatıldı

Fransa'da aşırı sağcı grup Generation Identitaire (Kimlik Nesli) geçen hafta "göçmenlere karşı savaş açtıklarını" ve "sınırları kontrol altına almak için harekete geçeceklerini" duyurmuştu. Bunun üzerine savcılık grup hakkında, "halkı kin ve nefrete kışkırtmak" suçlamasıyla soruşturma açtı.

@Twitter Değişiklikler: Perspektif

Fransa’da ulusal basına yansıyan haberlere göre Saint-Gaudens Cumhuriyet Savcılığı, göçmen karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken aşırı sağcı grup “Kimlikçi Nesil” (Fr. “Generation Identitaire” – GI) hakkında “halkı kin ve nefrete kışkırtmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Aşırı sağcı grup, geçen hafta “göçmenlere karşı savaş açtıklarını” ve “sınırları kontrol altına almak için harekete geçeceklerini” duyurmuştu. Çok sayıda Fransız ve yabancı kökenli aydın ve aktivistler, ırkçı tutum ve söylemleri nedeniyle gruba tepki göstermişti.

Hükûmet Grubun Feshini Gündemine Alınacak

Tepkilerinin ardından İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Generation Identitaire’in göçmenleri hedef alan açıklamalarını “skandal” olarak nitelendirmiş ve grubun feshedilmesini hükûmetin gündeme alacaklarını açıklamıştı.

Göçmen, yabancı ve Müslümanlara yönelik ayrımcı tutum ve söylemleriyle bilinen aşırı sağcı grup Generation Identitaire üyesi yaklaşık 30 kişi, 19 Ocak’ta Fransız Pireneler’inde göçmen karşıtı operasyon başlattıklarını, göçmenlerin Fransa’ya girişini engellemek için “sınır devriyesi” atacaklarını açıklamıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler