'Almanya'

Almanya’da Camilerde Uygulanan Koronavirüs Hijyen Konsepti Güncellendi

Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), ülkede sıkılaştırılan yeni koronavirüs tedbirleri doğrultusunda, Mayıs 2020'de yürürlüğe sokulan hijyen konseptini güncelledi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’da Mayıs 2020’de camilerin yeniden ibadete açılmasıyla birlikte salgına karşı hijyen konsepti olarak bilinen bir dizi tedbir hayata geçirilmişti. Bunlar, kişiler arasında en az 1 buçuk metre mesafe bırakılması, maske kullanımı, herkesin kendi seccadesini götürmesi, evde abdest alınıp camiye gidilmesi, camilerde yapılan toplu tören ve faaliyetlerin iptali ve cami cemiyetlerine dezenfektan cihazlarının yerleştirilmesi olarak sıralanabilir.

Hükûmetin açıkladığı son koronavirüs tedbirleri doğrultusunda bu önlemlere yenileri eklendi. Buna göre camilere artık sadece tıbbi maske ile girilebilecek. Hükûmet, kullanılması zorunlu olan maskelerin, koruyucu özelliği daha güçlü olan cerrahi maske veya KN95 / N95 ve FFP2 tipi maskeler olduğunu açıklamıştı.

Bir diğer güncelleme ise abdesthanelerin kullanımı ile ilgili. Buna göre acil durumlarda abdesthanelerin mesafe kuralına uyularak kullanılması mümkün olacak. Bununla birlikte eyaletlere özgü düzenlemelere de dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

“Camilere Hijyen Konusunda Hizmet Sunabilmekten Mutluyuz”

KRM Sözcüsü Lirim Ziberi, “Almanya’daki cami cemiyetlerine hijyen konseptleri konusunda önemli bir hizmet sunabildiğimiz için mutluyuz. Bizi daha çok sevindiren şey ise, üye cemiyetlerin yanı sıra birçok bağımsız cami topluluğunun da bu hizmetten yararlanıyor olması” dedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler