'İspanya'

Twitter, İslam Karşıtı İspanyol Aşırı Sağcı Vox Partisi’nin Hesabını Kapattı

Sosyal paylaşım ağı Twitter, İslam karşıtı kampanya başlatan İspanya'daki aşırı sağcı parti Vox'un resmî hesabını geçici olarak kapattı.

Fotoğraf: Alberto Garcia Guillen / Shutterstock.com

Vox’un “İslamlaştırmaya hayır” etiketiyle sosyal paylaşım sitesinde başlattığı kampanyada şirketin koyduğu “nefret söylemlerini yasaklayan kuralların çiğnendiğini” açıklayan Twitter İspanya, Vox partisinin resmi hesabının askıya alındığını duyurdu.

Katalonya’da 14 Şubat’ta yapılacak yerel parlamento seçimleri dolayısıyla 28 Ocak Perşembe günü başlayan seçim kampanyası dolayısıyla söz konusu kampanyayı başlatan Vox, Katalonya ve Kanarya Adaları’nda işlenen suçlarla bağlantılı olarak Kuzey Afrika kökenli göçmenleri ve Müslümanları hedef alan paylaşımlar yapmıştı.

Geçici kapatma kararı sonrası Twitter’a karşı dava açacağını duyuran Vox Lideri Santiago Abascal, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Twitter’ı “demokrasiyi sansürleyerek özgürlüklere saldırmakla” suçladı.

Abascal, “Twitter bugün şiddet ve manipülasyon oyunu oynuyor. Bazıları bizi taşlayıp, bazıları bizi şeytanlaştırırken, bazıları da bizi manipüle ediyor. Ve Twitter kendimizi savunmamız için bizi susturuyor.” ifadelerini kullandı. Vox Partisi kaynakları, Twitter’daki geçici kapatmanın 6 gün süreceğini ileri sürdü.

Twitter tarafından ikinci kez geçici kapatma alan Vox partisinin hesabı, Ocak 2020’de de LGTB’yi hedef aldığı gerekçesiyle askıya alınmıştı.

İspanya’da 2013 yılında kurulan ancak 2019 yılındaki genel seçimlerde ilk defa parlamentoya giren, göçmen ve İslam karşıtı politikalarıyla tanınan aşırı sağcı Vox Partisi, İspanyol parlamentosunda 3. büyük parti konumunda bulunuyor.

Twitter’a “İfade Özgürlüğü” Eleştirisi

ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter, yakın zaman önce ABD Başkanı Donald Trump’ın ve Çin’in Washington Büyükelçiliğinin hesabını da kilitlediğini duyurmuştu.Bu girişimler sonrası Twitter’ın daima propagandasını yaptığı “ifade özgürlüğü ve tarafsızlık” politikalarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışma konusu oldu.  

Küresel ölçekte yaşanan bu tartışmalarla ilgili olarak sosyal medya kullanıcıları, Twitter gibi belli bir güce sahip sosyal medya şirketlerini, “devlet dışı aktör olma” ve “sansürcülük”le suçluyor.(AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler