'İngiltere'

Britanya Müslüman Konseyi (MCB) Yeni Genel Sekreterini Seçti

İngiltere'nin en büyük demokratik Müslüman çatı kuruluşu Britanya Müslüman Konseyi’nin yeni genel sekreteri Zara Mohammed oldu. Mohammed, organizasyon tarihinde genel sekreterlik görevine seçilen ilk kadın oldu.

Zara Mohammed, Fotoğraf: @MCB

Geçtiğimiz hafta Britanya Müslüman Konseyi (İng. “Muslim Council of Britain” – MCB) üyeleri tarafından yapılan oylamanın ardından üye oylarının çoğunluğunu alan Zara Mohammed kuruluşun yeni genel sekreteri olarak seçildi. Mohammed, iki dönem dört yıl hizmet süresini tamamlayan Harun Khan’ın yerini aldı. İmam, öğretmen ve yayıncı olarak tanınan Ajmal Masroor da bu görev için adaylığını koyan bir diğer isimdi.

Yeni genel sekreter olarak seçilmesinin ardından açıklamada bulunan Mohammed: “Vizyonum, İngiliz Müslümanlarının ortak yararına yönelik ihtiyaçlarından hareketle, gerçek anlamda kapsayıcı, çeşitli ve temsili bir yapı oluşturmaya devam etmektir. İlk kadın genel sekreter olarak seçilmek büyük bir onur, umuyorum ki bu durum daha fazla kadın ve gence liderlik rollerini üstlenmek için ilham verir. Onlar organizasyonumuzun ve toplumumuzun geleceğidir.” dedi.

Hizmet süresi sona eren Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan: “Bu büyük ulusal kurumun genel sekreteri olarak son dört buçuk yıldır topluluklarımıza hizmet etmek bir ayrıcalık ve onurdu. Hizmet sürem boyunca gönüllülerin, çalışanların ve üyelerimizin adanmışlığının göstergesi olan etkileyici başarılara imza attık. Zara Mohammed hanımefendiye başarılar diliyor, bu organizasyonu ülke çapındaki topluluklarımızın daha iyi hâle gelmesi için daha yüksek noktalara taşımaya devam etmesini temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

MCB’nin Yeni Genel Sekreteri Kimdir?

İnsan hakları hukuku alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Mohammed, eğitim ve gelişim danışmanıdır. Daha önce Britanya Müslüman Konseyi’nde genel sekreter yardımcısı olarak görev yapmış ve organizasyon tarihinde genel sekreterlik görevine seçilen ilk kadın olmuştur. Mohammed, İngiltere ve İrlanda’daki en büyük Müslüman üniversite öğrenci çatı kuruluşu olan İslami Öğrenci Toplulukları Federasyonu (FOSIS) Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Britanya Müslüman Konseyi, Birleşik Krallık’ın camiler, İslami okullar ve Müslüman derneklerinden oluşan en büyük ve en geniş çeşitliliğe sahip çatı kuruluşudur. Üyeler, iki yılda bir Ulusay Konsey ve genel sekreter seçiminde bulunurlar.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler