'ALMANYA'

Almanya’da Genç Kadın 5 Irkçının Saldırısına Uğradı

Almanya’nın Neuss şehrinde cuma sabahı bir kadın kimliği belirlenemeyen beş kişinin saldırısına uğradı. Devlet güvenlik birimi saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Shutterstock / blackday

Almanya’nın Kuzey-Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Neuss şehrinde cuma sabahı saat 10 civarında genç bir kadın ırkçıların sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Neuss Emniyet Müdürlüğü tarafından salı günü yapılan açıklamada, saldırganların dördü erkek biri kadın olmak üzere toplam beş kişiden oluştuğu belirtildi.

Genç kadın aldığı darbelerle yaralanırken, Düsseldorf Emniyet Müdürlüğü’nün “Staatsschutz” birimi saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Staatsschutz Almanya’da siyasi motivasyonlu suçlarla ilgili soruşturmaları takip eden devlet güvenlik birimi olarak biliniyor.

“Saldırganlar Dazlak ve Postallılardı”

Olay günü genç kadın park hâlindeki arabasına yürürken, failler kendisine yaklaştı ve içlerinden biri kadına aniden saldırarak telefonunu yere düşürdü. Yere düşen telefonu ayaklarıyla ezen failler daha sonra kadını da iterek yere düşürdü. Bunun ardından saldırganlar yere düşen kadını tekmelemeye başladı ve ardından kadına ırkçı hakaretler savurdular.

Mağdur kadın, kendisine saldıran 4 erkeğin 40 ila 45 yaşları arasında olduklarını tahmin ettiğini, akıcı ve aksansız Almanca konuştuklarını belirtti. Ayrıca, erkek saldırganların hepsinin dazlak olduklarını, deri ceket, dövme ve postal giydiklerini ifade etti.

Neuss Emniyetinden yapılan açıklamada, mağdurenin etnik veya dinî aidiyetini doğrudan gösteren (ten rengi, başörtüsü v.b. gibi) bariz bir fiziki emare taşımadığı bildirildi.

Aşırı Sağcı Saldırılarda Endişe Verici Artış

Uluslararası bir araştırmaya göre, aşırı sağcı saldırılar son yıllarda tırmanışa geçti. Yıllık Küresel Terörizm Endeksi’nin araştırması, Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Okyanusya’da ırkçı eylemlerin sayısının 2014’ten bu yana yüzde 250 oranında arttığını ortaya koydu. Irkçı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısında ise beş yılda yüzde 700’den fazla artış yaşandı. Uzmanlar, şu anda son 50 yılda hiç görülmediği kadar çok aşırı sağcı saldırı olduğunu belirtiyor. 2019 yılında bu tür eylemlerde toplam 89 kişi öldürüldü.

Göçmenlere, yabancılara ve farklı düşünenlere yönelik saldırılar gerçekleştiren ırkçı teröristler Almanya’da şimdiye kadar yüzlerce kişiyi öldürdü. Uzmanlar, 1949-1990 yıllarında aşırı sağcı eylemler devlet kurumları ve basın tarafından kayıt alında alınmadığından dolayı gerçek ölü sayılarının çok daha yüksek olduğunu ifade ediyor.

En son Almanya’nın Hanau kentinde, 19 Şubat’ta Tobias R. adlı teröristin 9 göçmen kökenli kişiyi öldürmesinin ardından ülkede gözler bir kez daha ırkçı grupların işlediği suçlara çevrildi. Saldırının ardından Başbakan Angela Merkel, “Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda var.” açıklamasında bulunmuştu.

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble de, Hanau’daki katliam sonrası dürüst olunması gerektiğini vurgulayarak “Devlet, aşırı sağcı tehlikeyi uzun süre hafife aldığını itiraf etmelidir.” şeklinde konuşmuştu. (mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler