'ABD'

ABD’de İlk Kez Bir Müslüman Federal Yargıç Adayı Olarak Gösterildi

ABD Başkanı Joe Biden, New Jersey'de Zahid Quraishi 'yi federal yargıç olarak aday gösterdi. Quraishi, Senatonun onayını alırsa ülke tarihindeki ilk Müslüman federal yargıç olacak.

Fotoğraf: Shutterstock.com

20 Ocak’ta başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, ilk 11 yargı adayını bugün açıkladı. Biden’in 11 yargı adayı arasında bölge mahkemeleri için 3 siyahi kadın, ABD Washington Bölgesi Bölge Mahkemesi için aday gösterilen Asya kökenli bir kadın, ve Maryland Bölgesi’nde federal yargıç olarak gösterilen ilk siyahi kadın aday bulunuyor.

Pakistan kökenli Zahid Quraishi ise federal yargıç pozisyonu için aday gösterilen ilk Müslüman oldu. Biden tarafından New Jersey Bölge Mahkemesi federal yargıcı olarak aday gösterilen Quraishi, aynı zamanda 3 Haziran 2019’da New Jersey Bölgesi’nde ABD Sulh Hakimi olarak göreve başlayan ilk Müslüman olmuştu.

Adaylarla ilgili olarak “Bu çığır açan aday listesi, Amerikan hukukunun en iyi ve en parlak beyinleri arasından oluşturuldu.” diyen Biden, “Her biri son derece nitelikli ve anayasamız uyarınca adaleti Amerikan halkına tarafsız bir şekilde ulaştırmaya hazır – ve beraberce, milletimizi güçlü kılan geniş köken, deneyim ve perspektif çeşitliliğini temsil ediyorlar.” şeklinde konuştu.

New York City’de dünyaya gelen ve New Jersey’de büyüyen Quraishi, hukuk eğitimini John Jay College of Criminal Justice ve Rutgers Law School’da tamamladı. Quraishi, Senatonun onayını alması durumunda ülke tarihindeki ilk Müslüman federal yargıç olacak. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler