'Almanya'

Suriye Asıllı Tareq Alaows Irkçı Tehditler Sonrası Adaylıktan Çekildi

Suriye asıllı Tareq Alaows, aldığı ırkçı tehditler nedeniyle Almanya Federal Meclisi milletvekili adaylığından çekildiğini açıkladı.

Fotoğraf: ©gruene-dienslaken.de

Oberhausen-Dinslaken seçim bölgesinden Yeşiller partisi federal meclis milletvekili adayı olan Tareq Alaows, adaylığı süresince maruz kaldığı ırkçı tehditler sonrası adaylıktan çekildiğini duyurdu. Suriye’deki iç savaş sonrası Almanya’ya iltica eden Alaows, “Bana ve özellikle yakınlarıma yönelik yoğun tehdit ortamı adaylığımı geri çekmemin en önemli nedenidir.” ifadelerini kullandı.

Alaows “Adaylığıma gösterilen yoğun kamuoyu ilgisi , biz mülteciler için nelerin mümkün olabileceğini gösterdi. Maalesef toplumumuzda hayatın her alanında ayrımcılığın olmadığı alan eksikliği var.” diyerek bu durumla herkesin kendi çevresinde somut olarak mücadele edip değişime katkıda bulunması gerektiğini vurguladı.

Adaylık sürecinde karşılaştığı yoğun ırkçılık neticesinde adaylığını geri çektiğini duyurmasının ardından, Alaows’a sosyal medya üzerinden dayanışma ve destek mesajları geldi.

Yeşiller tarafından konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında Alaows’un adaylığını geri çekmesinden duyulan üzüntü dile getirildi ve Alaows’un kendisi ile yakın çevresini korumak için bir süreliğine kamuoyu önüne çıkmayacağı bildirildi.

“Demokrasimiz İçin Acınası Bir Durum”

Tareq Alaow’un tehditler ve gördüğü ırkçı muamele sonrasında adaylıktan çekilmesine Sosyal Demokrat partili Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da tepki gösterdi. Maas, Alaow’un tehdit ve ırkçılık sebebiyle adaylığını geri çekmesini “demokrasimiz için acınası bir durum” olarak nitelendirdi.

Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt da “Alaow’un, kendisinin ve ailesinin güvenliğini tehlikeye atmadan Federal Meclis’e aday olamaması, demokratik toplumumuz için son derece utanç verici. Böylesi ırkçı düşmanlığa karşı daha etkin bir mücadele vermeliyiz.” şekilde tepki gösterdi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler