'Fransa'

Marine Le Pen, Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Adaylığını Açıkladı

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, 2022'de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olduğunu duyurdu.

Marine Le Pen © eivanov @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu duyurdu. Le Pen, düzenlediği basın toplantısında, ülkede yapılan son anketlerde 2022’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura geçeceğinin öngörüldüğünü belirtti.

“Anketlerde ilk kez zaferin benim olabileceği belirtiliyor.” ifadesini kullanan Le Pen, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacağını açıkladı. Ülkede yapılan anketlere göre, Le Pen’in cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yarışması halinde yüzde 48 oy alması öngörülüyor.

Le Pen Partisinin Başkanlığından Çekilmeyi Planlıyor

Le Pen ayrıca, L’Incorrect dergisine yaptığı açıklamada gelecek yıl yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geniş kitlelerin desteğini alabilmek için, partisinin genel başkanlığını bırakacağını açıklamıştı. Le Pen, şubat ayında yaptığı bir açıklamada da sadece partisinin değil, tüm Fransızların adayı olmak istediğini belirtmişti. Le Pen’in yazın bitişi ile birlikte partisinin genel başkanlığından çekileceği öngörülüyor.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ve Fransa’nın Hauts-de-France Bölgesi Başkanı ve eski bakan Xavier Bertrand, 2022’deki cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığını açıklamıştı.

2017’deki cumhurbaşkanlığı seçimine katılmış olan Le Pen, ilk turda yüzde 21,3 ve ikinci turda yüzde 33,9 oy almıştı. Aşırı sağcı bir partinin başkanı olan ve İslam karşıtlığı ile dikkat çeken Le Pen ayrıca, geçtiğimiz yıl kamusal alanlarda başörtüsünün yasaklanmasını talep etmişti. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler