'Birleşik Krallık'

Çift Doz Aşı Olanlar, Virüsle Temas Halinde Kendilerini İzole Etmeyecek

Birleşik Krallık'ta çift doz Kovid-19 aşılıların pozitif vakayla temas halinde kendilerini izole etmeleri gerekmeyecek.

Fotoğraf: Shutterstock.

Birleşik Krallık’ta, çift doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanlar ile 18 yaşından küçüklerin virüslü biriyle temas etmeleri halinde kendilerini izole etmeleri gerekmeyecek. Sağlık Bakanı Sajid Javid, Avam Kamarası’nda parlamenterlere yeni gevşeme adımlarına ilişkin bilgi verdi.

Test Sonucuna Göre İzolasyon

16 Ağustos’tan itibaren pozitif bir vakayla yakın temasta olanların kendilerini karantinaya almalarına ilişkin uygulamada aşı durumu ve yaşa bakacaklarını belirten Javid, çift doz aşı olanlarla 18 yaşından küçükler için uygulamaya son vereceklerini belirtti. Ancak bu kişilerden test yaptırmalarını isteyeceklerini söyleyen Javid, testi pozitif çıkan herkesin aşı durumu ne olursa olsun kendilerini izole etmek zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps’ın da bu hafta içinde “sarı listede” yer alan ülkelerden gelenlerin daha önce çift doz aşı yaptırmış olmaları halinde kendilerini tecrit etmelerine gerek kalmayacağını açıklaması bekleniyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 5 Temmuz’daki açıklamasında, 19 Temmuz itibarıyla sosyal mesafe kuralı ve maske zorunluluğunun kaldırılacağını ifade etmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler